YEŞİL SİVEREK İÇİN 30.231 AĞAÇ DİKECEKLER

Siverek’i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği (Sivil-Der) tarafından “Yeşil Siverek” sloganıyla ağaç dikme kampanyası başlatıldı.

YEŞİL SİVEREK İÇİN 30.231 AĞAÇ DİKECEKLER
09 Şubat 2013 - 12:55

ŞANLIURFA- Siverek’i İl Yapma Ve Kalkındırma Derneği tarafından ağaç dikme kampanyası başlatıldı. "Her Sivereklinin bir ağacı olsun", "30.231 Yürek 30.231 Ağaç" ve "Yeşil Siverek" sloganlarıyla ağaç dikme kampanyasına başladıklarını belirten Sivil-Der Başkanı Müzaffer Bayram, hedeflerinin yıl sonuna kadar 30.231 ağaç dikmek olduğunu söyledi.


 


Ağaçlandırma kampanyasının iki koldan devam ettiğine dikkat çeken Bayram, “Bir kolunu Siverek Vadisi adlı Siverek Belediyesinin TOKİ’nin karşısındaki alanda bizlere tahsis ettiği 120 dönüm arazi üzerinde yaptığımız ağaçlandırma kampanyasıdır. Bu alan için il genel meclisine bir proje hazırladık ve bu proje onaylandı. Ağaçlandırma kampanyasının ikinci ayağı ise ağaçların dikimi, bakımı, korunması gibi her türlü faaliyeti Sivereklilerin yapacağı, herkesin evine, bahçesine, mezarlığına dikeceği ağaçlandırma çalışmasıdır.


 


Bu kapsamda en az 30.231 Ağaç dikmek istediklerini vurgulayan Bayram, “Startını verdiğimiz ve ilk etabını İrfan Bayram'ın babası merhum Mehmet Şenbayram hayrına finanse ettiği ağaçlandırma çalışmasıdır. Diyarbakır Fidanlık ve Mazıdağı Orman şefliğinden Orman Mühendisi Mustafa Kızıloğlu katkılarıyla 8.100 adet boylu ağaç dağıtımı Siverek çevresinde bulunan 13 köyde dağıtıldı. Hemşerilerimizin gösterdikleri ilgi beklentilerimizin üzerindeydi. Çalışmalar devam edecek olup, ağaç dikmek, projede görev almak ve ağaçlandırma faaliyetlerini finanse etmek isteyen hemşerilerimiz lütfen bizlerle irtibata geçsinler” dedi


 


www.siverekgenclik.com







Bu haber 2462 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...