YEŞİL KARTLILARIN TESPİT ÇALIŞMALARINDA SON HAFTA

Lütfü YALGI/SİVEREKTürkiye genelinde ve Şanlıurfa’nın Siverek İlçesinde 01.01.2012 tarihinden itibaren Yeşil Kartlıların Genel Sağlık Sigortası kapsamına

YEŞİL KARTLILARIN TESPİT ÇALIŞMALARINDA SON HAFTA
26 Ocak 2012 - 11:45
geçiş çalışmalarında son haftaya gelindi.

Genel Sağlık Sigortasına geçiş çalışmaları kapsamında yeşil kartlı olup vizesi geçmeyen vatandaşlar başvuru yapmayacaklarını belirten Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Cengiz Baydilli, yaptığı açıklamada şunları kaydetti ’’Vakfımızca yapılan tespit çalışmaları kapsamında vatandaşlarımız vizesi geçmiş ve yeni kayıt yaptırma işlemleri için yeşil kart binasına başvuru yaparak gelir tespitlerini yapacaklar. Vizesi geçmeyen hiçbir vatandaşımız başvuruları alınmayacaktır. Ancak vizesi bittiğinde başvuru hakkına sahip olacaktır. 18 yaş altı vatandaşlarımızın otomatikken sağlık sigortasına kaydı yapılıyor. 20 yaş üzeri lise öğrencileri gelir tespiti yapacaklar. 25 yaş üzeri üniversite mezunları öğrenci tespiti yaparak Genel Sağlık Sigortasından faydalanmaları için gelir tespiti yapacaklardır’’ dedi.

Yeşil kart hak sahiplerinden Ahmet Kırmızıtepe isimli vatandaş "Ocak ayından itibaren tespit çalışmaları başladı. İlçemizde yeşil kartlı sayımız çok fazla. Son bir hafta içinde yapamazsak bizlere ceza gelecek. Bu sorunun bir an önce çözülmesi yada bu sürenin uzatılmasını isteyerek, mağduriyetimizin giderilmesi için yetkililerinden yardım bekliyoruz ’’dedi.










Bu haber 2605 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi