YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLAMALARI BAŞLADI

Lütfü Yalgı/ siverekgenclik.comŞanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 2010–2011 Eğitim ve Öğretim yılı ilköğretim haftası programı İlçeye Bağlı Güvenli köyünde yapılan törenlerle kutlandı.

YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLAMALARI BAŞLADI
21 Eylül 2011 - 08:36
"Siverek Eğitimde Buluşuyor" kampanyası kapsamında Belediye Başkanı Ali Murat Bucak ile ağabeyi eski Şanlıurfa milletvekili Sedat Edip Bucak’ın katkılarıyla yaptırılan Babalarının ismini taşıyan İsmail Hakkı Bucak ilköğretim okulu hizmete açıldı.

8 derslik ilköğretim okulundan çevre köylerde ki öğrencilerde taşımalı eğitim sistemiyle yararlanacak
Güvenli köyünde yapılan ilköğretim haftası Törenine İlçe Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Lütfü Balkır, Emniyet Müdürü, ilçe jandarma komutanı, daire amirleri öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla ilköğretim haftasıyla ilgili şiirler okundu. İlköğretim öğrencilerinden oluşan halk oyunları ekipleri gösteriler yaptı.
Güvenli köyünde yapılan ilköğretim haftası dolayısıyla konuşan kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu, Siverek’te eğitimde istenilen başarıyı ele demedik, halen okullaşmada başarılı olamadık, kadınlarımızın ve erkeklerimizin birçoğu okuma yazama bilmemekte, halen kız çocuklarını ve okul öncesi çocuklarını okula göndermeyen vatandaşlarımız var. Siverek’te her yönüyle bir eğitim sorunu yaşanmaktadır, bu sorunları aşmak amacıyla’’Siverek eğitimde buluşuyor’’ eğitim kampanyasını başlattık. İlçede ki sorunların çözümü amacıyla Siverekliler eğitimde buluşmalı eğitim sorunun çözmek önce bana sonra mesai arkadaşlarıma sonrada vatandaşlara düşer hep birlikte ilçemizde eğitim kalitesini yakalayıp sorunları aşmalıyız. Köyde bu yıl yaptırılan 8 derslik ilköğretim okul Siverek eğitimde buluşuyor kampanyası kapsamında yapıldı belediye başkanımı 40 bin TL ağabeyi Sedat Edip Bucak 100 bin TL bağışladı ayrıca okulumuzun çevre duvarı ve düzenlemesini iç betonunu belediyemiz yaptı kampanyaya destek verenleri ve Bucak kardeşleri kutluyor bu kampanyaya tüm Sivereklileri destek vermesini beliyoruz’’

Konuşmaların ardından ‘’Siverek Eğitimde Buluşuyor’’ kampanyası kapsamında yaptırılan 8 derslik ilköğretim okulu Kaymakam,belediye başkanı ve ilçe milli eğitim müdürünün kurdeleyi keserek hizmete açtı.Yetkililer öğrencilerden önce sınıflarda ilk kez sıralarda oturup harta fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: www.siverekgenclik.com



Bu haber 3101 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti