YAVUZ:HÜR ADAYLARI MECLİSTE OLMALIDIR

HÜDA PAR’ın 7 Haziran milletvekili seçimlerinde destekleyeceği Şanlıurfa bağımsız milletvekili adayı Mehmet Yavuz, Şanlıurfa’da tekbirle karşılandı. Burada bir konuşma yapan Yavuz Hür adayların neden Meclis'te olması gerektiğini anlattı

YAVUZ:HÜR ADAYLARI MECLİSTE OLMALIDIR
05 Nisan 2015 - 10:18

7 Haziran genel seçimlerde destekleyeceği bağımsız milletvekili adaylarını açıklamasının ardından milletvekili adayları, aday olduğu ilde halka tanıtıldı. Şanlıurfa’da bağımsız aday olarak gösterilen Mehmet Yavuz, Şanlıurfa girişinde konvoyla karşılandı.

Daha sonra konvoyla İl Başkanlığına geçen Yavuz, kendisini bekleyen partililerce tekbirlerle karşılandı. Yavuz’un alana gelmesiyle program HÜDA PAR Haliliye İlçe Başkanı Basri Demir’in Kur'an tilavetiyle başladı. Daha sonra konuşan Yavuz, gündemle ilgili önemli konulara değindi.

Partilerinin birleşik oy pusulasında birinci sırada olduğu halde seçim barajının yüksek olmasından bağımsız girme kararı aldıklarını belirten Yavuz, kendilerine neden Hür Adaylar ismini verdiklerini anlattı.

Yavuz, “Hür kadrolar olarak hiçbir zaman kendi çıkarını toplumun çıkarı üzerinde görmüyoruz. Kendi yakınımız dahi olsa yanlış yapan kişiye iyi gözle bakmayız. Yine bizim rakibimiz bile olsa iyi bir şey yapan bir şahsa kötü gözle bakmaz onu şeytan olarak görmeyiz. Hakkı haklıya teslim eder. Eğer yanlış işler yapan biri kendi bünyelerinde bulunursa derhal onun için işlem başlatır çatısının altından uzaklaştırır. Toplumun menfaati için iyi bir iş yapan biri varsa onu tebrik eder. Bu Türkiye siyasetinde atılmış yeni bir adımdır. İnşallah bunun devamı gelecektir.” diye konuştu.

Türkiye’deki adalet anlayışına da değinen Yavuz, konuşmasına şöyle devam etti: “Düne kadar Ergenekoncu anlayışın ve zihniyetin, bu memlekette en büyük düşman olduğu ifade ediliyordu. Ve Ergenekoncu anlayışa karşı şimdi, adına Paralel adı verilen yapıyla ortaklık kurulmuştu. Ergenekoncular yakalandı, cezaevlerine atıldı. Onlar hakkında iddianameler hazırlandı. Baktık ki bunlar, uçakları kaldırıp Fatih semtinde, dindar insanların yaşamış olduğu yerleri bombalayacaklar. Dindar olan insanları, sakallı insanları, çarşaflı hanımefendileri stadyumlara toplayacaklar. Bu şekilde iddianameler hazırlandı. Daha sonra bir baktık ki, bu Ergenekoncularla şu anda, anlaşma yapılmış sanki bunlar hakkında o kadar suçlama yapılmamış gibi bu sefer paralel denilen yapıya karşı bir ortaklık kurulmuş. Ne değişti şimdi diye soruyoruz. Dün suçlu muamelesine tabi tuttuğunuz insanları, geçen gün Balyoz Davasıyla serbest bıraktınız. Hepsine beraat kararı verdiniz. Nasıl bir Adalet anlayışıdır bu, dün birileri suçluyken birileri bu gün suçsuz mu oluyor. Ya da bu günün suçluları dün suçsuzlar mıydı? Onun için diyoruz ki hayır, Her gelen kendi adalet anlayışını oluşturmasın, yanlıştır bu işte HÜDA PAR’ın da referansını almış olduğu, İslam dini diyor ki, aleyhinize dahi olsa, Hakkı ayakta tutan, Adil şahitler olacaksınız. Hür adayların bu memlekete, Şanlıurfa'ya Müslüman halka vad ettiği budur. Aleyhimize dahi olsa, hakkı ayakta tutacak, adil şahitler olacağız.”

TBMM'de Fatiha Suresinin x (bilinmeyen) olarak tutanaklara kaydedilmesine de değinen Yavuz, “Bu ülkenin yüzde 98'i Müslüman. Geçenlerde Mersin’in Tarsus ilçesinde bir evladımız, hun harca katledildi. Bunun üzerine çeşitli etkinlikler yapıldı. Bir milletvekili de Meclis'te, o kızımızın ruhuna Fatiha okudu. Her şey normal değil mi. Elbette Müslüman bir memlekette Fatiha okunacak. Peki, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde, bu Fatiha ne olarak geçti? X olarak, X ne demek? Bilinmeyen demektir. Yani bu milletin meclisin de, günde farz namazlar da en az 17 kere okuduğumuz, yüzde 98'inin Müslüman olduğu bir memlekette, Fatiha suresine X diyor. Bilinmeyen diyor. İşte burası Meclis, biz diyoruz ki, bu sistem böyle olmaz, bu sistem böyle yürümez. Ey sistem diyoruz. Kendini değiştirmek zorundasın. Benim Fatiha’ma benim Kur’an’ıma x (bilinmeyen) diyemezsin. Eğer varsa bir x (bilinmeyen) o da sensin. Sen bu halkın değerleriyle, inancıyla, örfüyle, âdetiyle, geleneğiyle, göreneğiyle barışmak zorundasın. İşte Hür adayların mecliste gür bir sesle sesi çıktığı zaman, sistem Allah’ın izni ve iradesiyle Fatiha suresine X (bilinmeyen) tanımlamasını yapamayacaktır.” diye konuştu.

Muhalefetin görevini yerine getirmediğini de söyleyen Yavuz, “Meclis'te muhalefet olarak 3 parti var. Biz diyoruz ki HÜDA PAR İslami muhalefet görevini yerine getiren bir parti ve bizim adaylarımızı destekliyor. Allah’ın izniyle İslami muhalefet görevimizi yerine getireceğiz. Partilerden bir tanesi Laikçi, Laikçi bir anlayışla hareket ediyor. Bir diğeri Irkçı bir anlayış, diğeri Sosyalist bir anlayışla hareket ediyor. Bunların hiçbir tanesi halkın, sesini Meclis'te ne duyuyor ne de, gündeme getiriyor. Onun için diyoruz ki, Hür adaylar kimseye minnet borçları olmadığından, Allah’a sadece ve sadece, secdelerde ve rükûlarda başlarını eğip, onun dışında, hiçbir otoritenin hiçbir faninin önünde boyun eğmediklerinden, İslami muhalefet görevini mecliste yerine getirecek. Lafı dolandırmadan, oraya buraya çekmeden, dosdoğru bir şekilde, dürüst bir şekilde, bu halkın inançlarını bu halkın yaşam şeklini, bu halkın anlayışını, mecliste gündeme getirecek.” diye konuştu.

Yavuz, yaptığı konuşmadan sonra il binasına geçerek, tebrikleri kabul etti.

(Osman Gülebak, Mustafa Gül - İLKHA)


Bu haber 2917 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...