YAVUZ: MECLİSTEKİ İLK İŞİMİZ BU OLACAK

Seçimlere bağımsız adaylarla girecek olan HÜDA PAR, çalışmalarını hızlandırdı. HÜDA PAR'ın desteklediği bağımsız adaylar, Meclis'e girerek yapıcı muhalefet görevini yerine getirmeyi hedefliyor.

YAVUZ: MECLİSTEKİ İLK İŞİMİZ BU OLACAK
13 Nisan 2015 - 10:12

“BU ZULÜMDÜR”

Şanlıurfa'dan bağımsız aday olan HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, Meclis'e girmeleri halinde yapıcı katkılarda bulunacaklarını söyledi. Sloganlarının "Meclis'te söyleyecek sözümüz var!" şeklinde olduğunu bildiren Yavuz, "İslami muhalefet görevimizi yerine getireceğiz" dedi. HDP'li vekillerin eşcinsel evlilikler için önerge verdiğini hatırlatan Yavuz, "Bu zulümdür. Çünkü bu, Allah'ın yarattığı fıtratı bozmaktır" dedi.

TÜRKİYE PARTİSİYİZ

Yavuz, Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Bingöl, Şırnak, Mardin, Adana, Şırnak ve Van'da tabanlarının güçlü olduğunu kaydetti. Sadece bu 9 ilde bağımsız adaylarla seçime girmelerinin ekonomik nedenlerden kaynaklandığını belirten Yavuz, "Hazine yardımından faydalanamıyoruz. Ekonomik sorunlarımız olmasaydı seçimlere 81 vilayette girecektik. Çünkü biz Türkiye partisiyiz" ifadelerini kullandı. Kendilerini 'Hür aday' olarak tanımlayan Yavuz, "Hür adaylar hiçbir şekilde saldırgan değiller” diye konuştu.

MECLİSTEKİ YEMİN, YEMİN DEĞİL

Meclis'teki milletvekili yemin metninin içeriğinin değiştirilmesi gerektiğini savunan Yavuz, şunları kaydetti: "Bu metne karşıyız. İdeoloji üzerine yemin edilmez. Yemin İslami bir kavramdır. CHP'nin ideolojisine bağlılık anlamını taşıyan bu metnin hala okunuyor olmasını abesle iştigal. Meclis'e girersek mevcut yemin metninin kaldırılması için ne gerekiyorsa yapacağız.”

ÖNERİLEN YEMİN METNİ

Yavuz, alternatif olarak şöyle bir yemin metni önerdi: “Bu memlekette yaşayan herkesin hem dünyası hem de ahireti için çalışacağımıza Kur'an-ı Azîmüşşan üzerine yemin ederiz!' Ya da dünya ve ahiret saadetini temin için "Vallahi, Billahi ve Tallahi" kavramlarını kullanarak İslami fıkıh açısından da tam anlamıyla yemin sayılabilecek bir metni seve seve okuruz."

Kaynak: Vahdet Gazetesi


Bu haber 2457 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması