YARIN AKŞAM MİRAÇ KANDİLİ

Mübarek Miraç Kandili münasebetiyle, Siverek Müftüsü Ahmet Hilmi Yazar bir mesaj yayınladı.

YARIN AKŞAM MİRAÇ KANDİLİ
04 Haziran 2013 - 14:54

Yazar mesajında,


Yarın akşam büyük coşku ile idrak edeceğimiz mübarek Miraç Kandili'dir. Cenabı Hak yarattığı insanlara emir ve yasaklarını tebliğ etmek üzere birçok Peygamber göndermiş ve bu Peygamberleri mucizelerle desteklemiştir. Peygamberlerin sonuncusu Hz. Muhammed Aleyhisselam’ın büyük mucizelerinden biride İsra ve Mirac hadisesidir.

Mirac, Yüce Mevlaya yakın olmanın en yüksek mertebesidir. Kur’an-ı Kerim bize bazı Peygamberlerin Melekut aleminin sırlarına eriştiğini bildirmiş olsa da bu makamlara cismiyle yükselen tek Peygamber sadece Hz.Muhammed (S.A.V) olmuştur.

İsra, gece yürüyüşü demektir. Hz.Peygamberin gecenin belli bir bölümünde Meke’den Kudüs’e kadar mucizevi bir vasıtayla gitmesidir.

Habibi Kibriya, 52 yaşlarında idi. Mekke’de müşriklerin zulüm ve işkencelerini zirveye çıkardıkları bir dönem yaşanıyordu. Aynı günlerde Peygamberimiz (S.A.V) kendisine maddi ve manevi yönden büyük destek veren mübarek eşi Hz.Hatice annemizi ve amcası Ebu Talibi kaybetmişti. Taif’e gitmiş, büyük bir hüsranla dönmüştü. İşte Cenab-ı Hak, böyle tehlikeli ve müşkil bir konuma gelmiş Peygamberini, hem teselli etmek, hem de azim ve kararlılığını yenilemek için Recep ayının 27. gecesinde O’nu katına davet etmiş, O’na mucizelerini göstermiş, hiç üzülmemesini, bu dinin sahibinin Allah olduğunda şek ve şüphe etmemesini ve O’na tevekkül ederek davasını sürdürmesini işaret etmiştir. Böylece Cebrail (A.S) Cennetten Burak denilen biniti getirip İsra ve Mirac yolculuğu başlamıştır.

O halde bu geceyi ihya edelim. Allah’ı bol bol zikredelim. İslam Alemi için dualar yapalım. Günahlarımızı göz önüne getirerek tevbe istiğfarda bulunalım. Kendi nefsinden çok bizi düşünen Peygambere layık bir ümmet olmaya çalışalım. Tüm Siverek halkımızın Mirac Kandilini tebrik eder bu Kandilin Memleketimize İslam Alemine hayırlara vesile olmasını temenni ederim. Allah barış ve huzurumuzu bozmak isteyenlere fırsat vermesin.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 2530 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti