YARALI KIZ, HASTANE HASTANE DOLAŞTIRILDI

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞANLIURFA'da, trafik kazasında yaralanan 10 yaşındaki Fatma Çiçek, 8 saat boyunca acılar içinde 6

YARALI KIZ, HASTANE HASTANE DOLAŞTIRILDI
23 Mayıs 2008 - 09:23
hastane dolaştırıldı. Çiçek, 8 saatin sonunda 2'nci kez gönderildiği Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Olay, dün sabah saat 07.30 sıralarında Harran'a bağlı Saide Köyü yakınlarında yaşandı. Anne-babası tarım işçiliği yapmak üzere Konya'ya giden Fatma Çiçek, sabah erken saatlerde merada koyun otlattıktan sonra köye dönerken yolda 30 yaşındaki Mehmet Aslan'ın kullandığı 63 KL 284 plakalı kamyonetin altında kaldı. Ağır yaralanan küçük kız, amcası 38 yaşındaki Mehmet Çiçek tarafından olay yerine çağrılan ambulans ile saat 07.50'de Harran Devlet Hastanesi'ne götürüldü.
Burada ilk müdahalesi yapılan küçük çocuk daha sonra ambulans ile Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Saat 08.30'da Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne ulaşan Fatma Çiçek, burada çekilen röntgen filminin ardından daha kapsamlı olduğu gerekçesiyle 09.20'de Şanlıurfa Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Burada da küçük kız çocuğunun birden fazla doktor tarafından gerçekleştirilecek bir ameliyata girmesi gerektiği belirtilerek saat 10.10'da Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Bu hastanenin acil servisinde müdahale edilen Çiçek, yoğun bakım ünitesinde yer olmadığı gerekçesiyle saat 14.30'da yeniden Şanlıurfa Devlet Hastanesi'ne gönderildi.


YAKINLARI DOKTORLARA TEPKİLİ 

 

Yeniden geldiği hastanenin acil servisindeki müşahede odasına alınan küçük kızın amcası ve bazı yakınları yaşananlara tepki göstererek hastane yönetimi ve doktorlara ateş püskürdü. Küçük kızın saatlerdir hastane hastane dolaştırıldığını, tedavi edilmediği gibi vücudundaki yaraların bile temizlenmediğini ileri süren Çiçek ailesinin fertleri, kanlı sedye ve çarşafı da göstererek, "Saatlerdir bu şekilde bekletiliyoruz. Şu sedyenin haline bakın. Bunun üzerine hasta mı konulur? Bize bakmadıkları gibi, kapıları da yüzümüze kapatıyorlar" diye tepki gösterdi.

 

Gazetecilerin hastaneye gelmelerinin ardından, hastane personellerinin serumunu değiştirmek istediği küçük kızın yakınları, bu duruma da tepki göstererek, "Saatler önce biten bu serumu neden gazetecileri görünce değişiyorsunuz" dedi. Hastanede doktorların yaptığı telefon görüşmelerinin ardından küçük kız 16.00'da ikinci kez Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi ve bu hastanede bu kez kabul edilip, çocuk cerrahı, plastik cerrah ve genel cerrahın bulunduğu bir ekip tarafından ameliyata alındı.

 

Yaralı kızın amcası Mehmet Çiçek, "Başbakan çıkıp 'sağlık alanında reform yaptık' diyor. Gelip görsün bizim halimizi. Doktora soruyoruz 'hastamız ne olacak?' diye kapıyı yüzümüze çarpıp cevap verme zahmetinde bulunmuyor" dedi.

 

İNCELEME BAŞLATILDI, KIZIN DURUMU İYİ

 

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, yaralı kızın dolaştırılmasıyla ilgili inceleme başlatıldığını, görevini ihmal eden kişi yada kişiler hakkında soruşturma açılacağını söyledi. Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 4 saat süren ameliyat sonrası yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren Çiçek'in sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi.

Bu haber 2135 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü