YAPICIOĞLU, "FİTNEYİ UYANDIRANA LANET OLSUN"

HÜDA PAR Siverek 1. ilçe Kongresi’ne katılan Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, fitnenin uykuda olduğunu belirterek, fitneyi uyandırmak isteyenlere peygamberin diliyle lanet etti.

YAPICIOĞLU, "FİTNEYİ UYANDIRANA LANET OLSUN"
05 Ocak 2015 - 08:39





HÜDA PAR Siverek 1. ilçe Kongresi’ne katılan Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, fitnenin uykuda olduğunu belirterek, fitneyi uyandırmak isteyenlere peygamberin diliyle lanet etti.

“Fitne uykudadır Fitneyi uyandırana lanet olsun”

Kongrede konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, son zamanlarda bölgede cereyan eden olaylara dikkat çekerek, “Fitne uykudadır, uykudaki bu fitneyi uyandırmak için fitneciler boş durmuyor. Bunların hedefleri, dilleri, ideolojileri, karakterleri farklı farklı olabilir. Huylu huyundan vazgeçmez. İşi fitne uyandırmak olan insanlar sürekli dünyanın herhangi bir yerinde uyandıracakları bir fitne varsa bunu uyandırmaya çalışırlar. Biz de kutlu nebi Hz. Muhammed’in onu diliyle söylüyoruz. Fitne uykudadır, fitneyi uyandıranlara Allah lanet etsin, lanet edicilerin tamamı fitneyi uyandırmaya çalışanların üzerine olsun. Fitneyi nasıl uyandırıyorlar. Uykudaki Fitneyi uyandırmak için bol bol gürültü yapıyorlar. Bomba atıyorlar, silah sıkıyorlar, avaz avaz bağırıyorlar. Bu fitnenin, bu tehlikenin büyüklüğü karşısında, uyanmaya başlayan milleti uyutmak için de farklı farklı hikâyeler anlatıyorlar. Peki, biz ne yapıyoruz. Biz elimizden geldiğince tutuşturulmaya, alevlendirilmeye çalışılan bu fitne ateşini söndürmeye çalışacağız. Biz bu tehlikenin büyüklüğünün farkına yeterince varmamış olan milletimizi uyandırmaya çalışacağız.” dedi. “Tek tipçiliğin, 90 yıl gecikmiş versiyonu bu sefer Kürtçe konuşarak karşımıza çıktı” Cumhuriyetin ilanı ile birlikte Müslüman halkın inancına savaş açıldığını belirten Yapıcıoğlu, günümüzde de aynı savaşın devam ettirildiğine vurgu yaparak “Cumhuriyetin ilanı ile birlikte halkın örfüne, inancına, kıyafetine, dinine, medresesine savaş açıldı. Âlimleri asıldı, camiler atların ahırlarına çevrildi. Kur’an eğitimi yasaklandı. Biraz biraz bu memleket nefes alıyor diye sevinmeye başlayacakken, başka tek tipçiler türemeye başladı. İttihat ve Terakki’nin, Kemalizmin’in, Şovenizm’in tek tipçiliğin, 90 yıl gecikmiş versiyonu bu sefer Kürtçe konuşarak karşımıza çıktı” dedi.

“Temel haklar pazarlık konusu yapılamaz”

Çözüm süreci ile birlikte Hükümetin Kürtlere vermesi gereken temel hakların şartlara bağlanamayacağına dikkat çeken Yapıcıoğlu, “Bir halk temel bir hak ise, temel bir insanlık halkı, pazarlık konusu yapılamaz, bölünemez, parçalanamaz, yok edilemez, pazarlık konusu edilemez, ertelenemez, şarta bağlanamaz. Sakın temel hak olan bir şeyi bir başkasının, üçüncü bir kişinin elindeki silahı bırakmasına veya o silahlı kesimlerin yurt dışına çekilmesi şartına bağlamayın, yanlış yaparsınız.” diye konuştu.

“Çözüm sürecinde çok hatalar yapıldı”

Hükümetin çözüm süreci ile birlikte sadece PKK’yı muhatap almasının yanlış olduğunu defalarca dile getirdiklerini belirten Yapıcıoğlu, “Israrla söyledik ama o konuda da maalesef olumlu bir sonuç alamadık. İki yıl boyunca söylediğimiz başka bir konu daha vardı. Her halk gibi Kürtlerin de farklı farklı siyasi partileri, siyasi görüşleri, dünya görüşleri, mezhepleri hatta dinleri de olabilir. Öyleyse tek bir siyasi düşüncenin bütün bir halkı temsil ettiğini düşünerek onlarla görüşemezsiniz, görüşürseniz yanlış yaparsınız.” dedi.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın da, 6-7 Ekim olaylarında vahşice katledilen şehitleri anmadan kongrelerine başlamadıklarını belirterek, şehitleri unutmamak ve unutturmamak adına şehitlerin adını tek tek söyleyerek salondakilerle birlikte şehitlere selam gönderdi.

Kongrenin sonunda söz alan HÜDA PAR İlçe Başkanı kongreye katılanlara teşekkür ederek desteklerinden dolayı tüm partililere teşekkür etti.

FOTO GALERİ

www.siverekgenclik.com


Bu haber 3025 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması