YAĞMUR ALTINDA MAAŞ ÇİLESİ

Ali LEYLAK / Mehmet SEZGİNŞanlıurfa'da emekli maaşını almak isteyen yaşlılar, yağmur altında saatlerce kuyrukta bekledi.Şanlıurfa ve Siverek’te, üç ayda bir dağıtılan ve

YAĞMUR ALTINDA MAAŞ ÇİLESİ
03 Mart 2008 - 17:27
aylık 85 YTL'ye denk gelen engelli ve yaşlılık maaşı alabilmek için sabahın erken saatlerinde banka önüne gelen engelli ve 65 yaş üzerindeki vatandaşlar, yağmur altında saatlerce kuyrukta bekledi. Zaman zaman izdiham yaşanan kuyrukta fenalaşan bir yaşlı hastaneye kaldırıldı.
Emniyet Caddesi üzerinde bulunan Ziraat Bankası Yenişehir Özel İşlem Merkezi’ne sabahın erken saatlerinde gelen vatandaşlar banka önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Kadın ve erkekler ayrı ayrı sıralara girerken, olası izdihamı önlemek için polis de güvenlik önlemi aldı. Yağan yağmur altında sıranın kendilerine gelmesini bekleyen yaşlılar, mont ve palto ve şemsiyeleriyle ıslanmaktan kurtulmaya çalışırken, bazı engelliler ise banka şubesine polislerin yardımı ile girebildi. Zaman zaman yağmurdan ıslanan ve bir an önce içeri girmek isteyenler arasında izdiham yaşandı, bazı yaşlı kadınlar ise ezilme tehlikesi geçirdi. Polisin müdahalesiyle vatandaşlar yeniden sıraya girdi. Banka şubesine giren 80 yaşındaki Müslüm Demirdağ ise fenalaşınca sağlık ekiplerinden yardım istendi. Tansiyonu yükseldiği belirlenen Demirdağ, ambulansla Şanlıurfa Devlet Hastanesi’ne götürüldü.
‘HER 3 AYDA AYNI SIKINTI’
Engellilerin derecelerine göre 400 ile 600 YTL, yaşlıların ise 3 ayda bir 240 YTL maaş aldığı bankada sıranın kendilerine gelmesini bekleyenler, “Her 3 ayda bir aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Bizler artık ayakta durmakta zorlanan insanlarız. Ama burada yağmur altında aç karnına saatlerce bekliyoruz. İhtiyaç sahibi olmasak bu rezalete kesinlikle katlanmayız ama elimizden bir şey gelmiyor. Çünkü hepimiz bu paraya muhtacız” dedi.
Siverek İlçesi’nde de bir çok yaşlı sabahın erken saatlerinden itibaren Hürriyet Caddesi’nde bulunan Ziraat Bankası önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Yağmur altında sıra bekleyen kalabalık arasında zaman zaman izdiham yaşandı.

Bu haber 2431 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu