Viranşehir'deki kuş gribi vakası ile ilgili açıklama

Viranşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Sıraç Yolcu, yakın zamanda Diyarbakır ve bazı illerde kuş gribinin saptandığını belirterek her ihtimale karşı bu süreçte etler ile yumurtaların iyi pişirilmesi gerektiğini ifade etti.

Viranşehir'deki kuş gribi vakası ile ilgili açıklama
19 Aralık 2018 - 13:57

Viranşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Sıraç Yolcu, cumartesi günü Demirci köyünde tavuk çiftliği işletmesindeki kuş gribi şüphesine ilişkin yazılı açıklamada bulundu.


Gerekli tedbir ve önlemlerin alındığı, kimsenin panik olmaması gerektiğini aktaran Yolcu, "Köydeki tavuk işletmesindeki hayvanlar Diyarbakır'dan getirilmiş olup, bazı tavukların ölümü ile beraber, bizlere gelen şikâyetler sonucu işletmeye giderek, gerekli işlemleri gerçekleştirdik. 219 kanatlı hayvanı itlaf ettik, kireçleyerek toprağa gömdük.  İşletme dışında da köyün genelinde önlemler aldık.  Panik olacak korkulacak bir durum yok." dedi.


"Kuş gribi şüphesi var ama kesin değil"


Adana ve İzmir'e kesin sonuç için örnek gönderdiklerini, şu an için kesinleşmemekle beraber bir kuş gribi şüphesi olduğunu söyleyen Yolcu, şunları söyledi:


"Gözlemlerimiz kuş gribi şüphesini ortaya koydu. Ama sonuçları bekliyoruz biz de. Gerekli önlemler alındı. Takibimiz devam edecektir. 21 gün boyunca köyü karantinaya aldık. 21 günde sorun olmazsa karantinayı kaldıracağız. Böyle durumlarda halkımız şikâyetlerini bizlere bildirsinler. Yakın zamanda Diyarbakır ve bazı illerde kuş gribi saptanmıştır. İnsanlar her ihtimale karşı bu süreçte etleri ve yumurtayı iyice pişirmelidir."


Yolcu, "Demirci köyündeki tavuk işletmesi ve köylülerin 219 kanatlı hayvanını itlaf etmek zorunda kaldık. Mağdur olan köylüler için bu zararın giderilmesi için Tarım ve Orman Bakanlığı ile iletişime geçtik. Umarım köylülerimiz için bir destek alırız." dedi. (Sabri Acet-İLKHA)





Bu haber 2132 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü