Viranşehir'de Gösteri Yürüyüşü Yasaklandı

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde yürüyüş, basın açıklaması, miting, çadır kurma ve stand açma gibi açık alalarda yapılan etkinlikler yasaklandı.

Viranşehir'de Gösteri Yürüyüşü Yasaklandı
04 Mart 2016 - 13:13

Viranşehir'de 6 Mart'ta yapması planlanan “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” etkinliğinde muhtemel çıkacak provakatif eylemlerin yaşanmaması için kaymakamlık tarafından yürüyüş, basın açıklaması, miting, çadır kurma, stand açma ve benzeri türdeki açık alanlardaki etkinliklerin yasakladığı bildirildi.

Viranşehir Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, "İlçede; 06.03.2016 tarihinde açık alanda yapılması düşünülen “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” etkinliğinin, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 17. Maddesine istinaden ilçede provakatif eylemlerin yaşanabileceğine ve kamu güvenliğini bozmaya dair eylemlerin yaşanabileceğine dair kuvvetli duyumların olmasından dolayı her türlü yürüyüş, basın açıklaması, miting, çadır kurma, stand açma ve benzeri türdeki açık alanlardaki etkinliklerin yasaklanması kararı alınmıştır." denildi.

Açıklamanın devamında, "Vatandaşlarımızın bu güne kadar göstermiş oldukları sağduyulu ve duyarlı davranışları neticesinde ilçemizde huzur ve güvenlik açısından herhangi bir sorun yaşanmamıştır. Bu duyarlı ve sağduyulu davranışlarından dolayı vatandaşlarımıza teşekkür eder, alınan bu karara da aynı duyarlılığın gösterilmesini temenni ederiz." ifadelerine yer verildi.

(ilkha)


Bu haber 2869 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı