VELİLERDEN OKUL ÖNÜNDEKİ TEKEL BAYİSİNE TEPKİ

Şanlıurfa`nın Siverek ilçesinde İmam Hatip Lisesi önünde alkollü içecek satılan tekel bayisinin açılmasına tepki gösteren öğrenci velileri okul bahçesinde açıklama yaparak yetkilileri göreve çağırdı.

VELİLERDEN OKUL ÖNÜNDEKİ TEKEL BAYİSİNE TEPKİ
15 Mart 2013 - 14:35

ŞANLIURFA- Siverek Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan 2012 yılında eğitim ve öğretime başlayan Yusuf Sami İmam Hatip Lisesi önünde tekel bayisinin açılmasına tepki gösteren öğrenci velileri, okul bahçesinde yaptıkları açıklamayla okul önünde tekel bayisi açılmasına izin verilmesini kınadı.

Grup adına açıklama yapan öğrenci velisi Şeyhmus Çelik, okul önünde içki satılmasından dolayı çok rahatsız olduklarını belirterek şöyle konuştu: "10.08.2005 tarihli resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliği 32.maddesinin 6. fıkrasında meyhane, kahvehane, kıraathane, bar merkezleri gibi umumi açık yerler ile açık alkol satılan yerlerin resmi okul binalarından ve ilk orta öğretim öğrencilerinin barındığı yurtları ile anaokullarından kapıdan kapıya en az yüz metre uzaklıkta olması gereklidir ibaresi geçmektedir.5580 Sayılı kanunla eğlence yerleri bar ve içki satan yerlerin devlet okullarından en az 100 metre uzakta olması gerekiyor. Yetkililere bu kanun maddelerini hatırlatarak bir an önce gerekli işlemlerin yapılmasını istiyoruz."

www.siverekgenclik.com


Bu haber 4694 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması