Vatandaş korunmaya muhtaç! binalardan şikayetçi

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde vatandaşlar her an yıkılma ihtimali olan koruma altına alınmış binalardan şikâyetçi oldu.

Vatandaş korunmaya muhtaç! binalardan şikayetçi
08 Nisan 2019 - 15:09

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünce yapılan tespitler sonucunda koruma altına alınan evler tehlike saçıyor.


Koruma altına alınan evlerin her an vatandaşların üzerine yıkılabileceğini ileri sürem vatandaşlar yetkililere seslendi.


Mahalle sakinlerinden Fahri Ocaklı şöyle konuştu: “Bu evi koruma altına almışlar ama burası haraba oldu. Gelip onarmıyorlar, satın da almıyorlar, bütçemiz de yetmiyor kendimiz tamir edelim. Evlerimiz hepsi boş. Bu alınan şey önlem değildir. Geçen gün koruma altına alınan bir ev çöktü adam biraz erken inmezse arabanın içinde ölecekti. Ne yapmak istiyorlar anlamış değiliz. Memleketi harabe ettiler.”


"Şimdiye kadar bütün başvurularımıza rağmen bir sonuç alamadık"


Hasan Çelebi Mahalle Muhtarı Cemal Mevlütoğlu ise tüm başvurularına rağmen sonuç alamadıklarını belirterek, “Koruma altına alınan metruk evler her an yıkılma tehlikesi saçıyor. Biz bu sorunla ilgili yetkili yerlere başvurduk, dilekçelerimiz kaymakamlıkta ve belediyede mevcuttur. Şimdiye kadar bütün başvurularımıza rağmen bir sonuç alamadık. Vatandaşlar buralardan korkarak geçiyorlar. Biz buna bir çare bulunmasını istiyoruz. SİT alanın olduğundan dolayı hiçbir şey yapılamıyor. En kısa zamanda buna bir çare bulmaları lazımdır. Yarın burada bir bina çökerse birilerine başına bir şey gelirse sorumluluk kabul etmiyorum. Lütfen buna bir en atsınlar Yoksa bu sorunla ilgili cumhurbaşkanına bile gideceğiz.”


(Zeki Sonbayram- siverekgenclik.com)


 

Bu haber 3206 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • WELAT
    4 yıl önce
    KÜLTÜREL MİRASI KORUYACAKLARINA SAHİP ÇIKACAKLARI YERİNE YIKTIRMAK İÇİN DİLEKÇE YAZIYORLAR AH BE SİVEREK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı