VAN'DA ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

Van merkeze bağlı Tabanlı Köyü'nde meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı artıyor. Çok sayıda binanın yıkıldığı Van merkez ve Erciş'te yaklaşık 90 kişi öldü, 500'den fazla kişi yaralandı.

VAN'DA ÖLÜ SAYISI ARTIYOR
23 Ekim 2011 - 20:55

VAN - Van merkeze bağlı Tabanlı Köyü'nde saat 13.41'de meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin bilançocu ortaya çıkmaya başladı. 6.6 olarak açıkladığı ilk depremin büyüklüğünü 7.2 olarak düzelten Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, bu depremin ardından bölgede büyüklükleri 2.9 ile 5.5 arasında değişen onlarca artçı sarsıntı meydana geldiğini bildirdi.

10 kadar binanın yıkıldığı Van merkezde şimdiye kadar 15 kişinin öldüğü belirtilirken, çok sayıda yaralı var. Enkaz altında kalanları kurtarmak için başlatılan arama kurtarma çalışmaları aralıksız sürerken, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Çok sayıda yaralının kaldırıldığı hastanede, tedaviler hastane bahçesinde yapılıyor.

Erciş'te 60'tan Fazla Ölü Var
Depremin en fazla hasar neden olduğu Erciş ilçesinde bir öğrenci yurduyla 25 bina yıkıldı. Arama kurtarma çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğü ilçede şimdiye kadar 60'tan fazla kişi öldü, yaklaşık 160 kişi yaralandı.

Kriz masası oluşturulan ilçede, enkaz altında çok sayıda kişinin olduğu tahmin edilirken, çevre il ve ilçelerden başta ambulans ve iş makinası olmak üzere yardım istendi.

Van-Erciş Karayolu'nda meydana gelen çökmeler nedeniyle karayolunda ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Başbakan Erdoğan Deprem Bölgesinde
Depremin ardından deprem bölgesine gideceği açıklanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özel uçakla Van'a gitti. Burada son durumla ilgili bilgi alan Başbakan Erdoğan daha sonra helikopterle depremin en fazla etkilediği Erciş ilçesine gitti.

Kızılay Yardımları Yola Çıktı
Deprem bölgesine kurtarma ekipleri ve yardımlar ulaşmaya başlarken, Kızılay'dan yapılan açıklamada, Ankara, Elazığ, Erzurum, Muş, Adana, Diyarbakır, Ağrı ve Manisa bölge afet müdahale ve lojistik merkezlerinden çok sayıda uzman personel ve afet malzemesinin bölgeye doğru yola çıktığı bildirildi.

Açıklamada, ilk planda sevk edilen bin 163 çadır, 4 bin 250 battaniye, 100 katalitik soba, bin 40 gıda kolisi ve 500 kumanya bölgeye ulaşmaya başladığı belirtilerek, bölgeye 2 mobil fırın gönderildiği ayrıca Kızılay'ın Van'daki aşevinin afetzedeler için yemek çıkaracağı kaydedildi. ( İLKHA)

 
Bu haber 2589 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu