Vali Erin Tel Abyad'da incelemelerde bulundu

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşısında bulunan Suriye'nin Tel Abyad kentinde incelemelerde bulundu.

Vali Erin Tel Abyad'da incelemelerde bulundu
11 Kasım 2019 - 11:45

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Türkiye tarafından Fırat'ın doğusuna yönelik gerçekleştirilen "Barış Pınarı Harekâtı" ile PKK-YPG'den alınan Akçakale karşısındaki Tel Abyad'da incelemelerde bulundu.


PKK-YPG'lilerin sözde karargâh olarak kullandıkları Tel Abyad Hastanesi'ni ziyaret eden Erin, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan düzenlemeleri yerinde inceledi. Vali Erin, hastanenin bir katının hizmet verilebilir hale getirildiğini, diğer kısımlardaki tadilat ve tefrişat işlemlerinin tamamlanması için çalışmalara başlandığını belirtti.


Vali Erin, buradaki temaslarının ardından ilçe merkezinde esnaf ve vatandaşları ziyaret etti.


Vali Erin'e, Şanlıurfa Vali Yardımcısı İsmail Çetinkaya ve Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. M. Emre Erkuş eşlik etti.


Hatırlanacağı üzere Tel Abyad'da 27 Ekim tarihinde Türkiye'nin destekleri ile Tel Abyad Yerel Meclisi oluşturulmuştu. Yerel meclis, kentin yeniden eski haline dönmesi için çalışmalara başlamıştı.


Öte yandan Türkiye'deki yardım kuruluşlarının başta Tel Abyad ve Resulayn'da insani yardım çalışmaları devam ediyor. İHH tarafından bugün Tel Abyad'da fırınlara un dağıtıldı. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)

Bu haber 1483 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...