"Üstad, bu asrın insanlara bir reçete sunmuştur"

İmam Hatip Sinan Akyıldız, vefatının 59'uncu yıl dönümü Bediüzzaman Said Nursi'yi hayırla anarak Üstad'ın bu asrın insanlara bir reçete sunduğunu söyledi.

"Üstad, bu asrın insanlara bir reçete sunmuştur"
25 Mart 2019 - 12:34

Editör Abdurahman Uğurlu


İmam Hatip Sinan Akyıldız, vefatının 59'uncu yıl dönümü Bediüzzaman Said Nursi'yi hayırla anarak Üstad'ın asrındaki insanlara bir reçete sunduğunu söyledi.


İmam Hatip Sinan Akyıldız ise Üstad’ın ilmi yönüne dikkat çekerek, ”Üstad’ın zaten ilmi yönü daha cihanşümul bir görünürdedir.  Özellikle ilmi yönünün gençliğe, ihtiyarlara ve çocuklara hitabesi eserlerinde mevcuttur. Bu asırdaki insanlara bir reçete sunmuştur.  Günümüz problemlerine baktığımız zaman şu anda insanlarda liyakat meselesi var. Üstad bunu çok değişik yerlerde zikrediyor. Eserlerinde, eğitim ve adalet konusunda çok güzel misalleri var. Bediüzzaman Said Nursi’nin eserleri olan Kur’an hakikatleri ile lise döneminde tanıştım. Üstadın mesleği icra etmek konusunda da bizim gibi din görevlilerine, eğitimcilere gerçekten çok büyük bir kaynak olduğunu görmekteyiz. Bu eserlerin nazarıyla hakikatlere, hayata, eğitime, adalete ve liyakate bakıldığı zaman çok büyük bir değer olduğunu görüyoruz, fark ediyoruz.” ifadelerini kullandı.


“Bediüzzaman Hazretlerinin kâinata bakışı farklıdır”


Üstad’ın hayata ve kâinata bakış açısının Kur’ani bir bakış olduğuna vurgu yapan Akyıldız, “Bediüzzaman Hazretleri'nin kâinata bakışı farklıdır. Bahara bakışı, kâinata bakarken tefekkürü, Bediüzzaman'ın belli başlı bir mesleğidir. Şefkatle beraber kâinata bakışı, tefekkürü de bir meslek olarak icra ediyor. Üstad, eserlerini okuyan insanlara;  çiçeğe, böceğe, kâinata, yıldıza, zerrelere ve güneşe kadar bir bakış açısı ve tarzı kazandırıyor. Peygamber Efendimiz ‘Bir saat tefekkür, bir sene nafile ibadetten daha hayırlıdır.’ buyuruyor. Bu hakikat Risale-i Nurlarda Birinci Söz ’den, Otuz Üçüncü Söze kadar apaçık bir şekilde net görülüyor. Mesela Otuz Üçüncü Söz kâinatı tarif ediyor, kâinata pencereler açıyor.” diye konuştu.


“Bu eserler insanlara bir açı veriyor, kâinata bakış açısı tarzı veriyor”


Risale-i Nur sohbetlerinin özellikle insanlara farklı bakış açıları kazandırdığına değinen Akyıldız, “Biz Risaleleri öğrencilere değişik zamanlarda okuyoruz. Çocuklar farklı bir şey duyuyorlar. Dini sohbet ediyoruz ama onlara bir pencere açıyoruz ki; çocuklar yıldızları dinliyor, okuyor. Bediüzzaman Hazretleri kendi beyanıdır; ‘Ben bu eseri başkası okusun diye yazmadım; kendi nefsim için yazdım. Bu kapı herkese açıktır. İsteyen bunu okusun, istifade etsin, Risale-i Nur bir mal-ı umumidir.’ Özellikle bu asırda iman, Kur'an davasında, hak hizmetlerde, dava sahibi olan insanların Bediüzzaman hazretlerinin özellikle İhlas, Uhuvvet ve İktisat Risalelerini muhakkak okuması lazım, bunlardan istifade etmesi gerekiyor. Bu eserler insanlara bir açı veriyor, kâinata bakış açısı tarzı veriyor, Kur'an-i bir açı veriyor. Bu çok mühim bir meseledir. Cenab-ı Hak bizleri okuyanlardan etsin, okuduğunu anlayan ve yaşayanlardan eylesin.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)


 

Bu haber 2521 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • bir garip yolcu
    4 yıl önce
    hocamıza bu güzel tespitlerinden dolayı teşşekür ediyorum.ALLAH razı olsun

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla ilgili açıklama
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla...
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor