URFA'DAKİ LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR DOKTORSUZ KALDI

Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesindeki Çocuk Hematoloji Bölümünün kapatılması üzerine basın açıklaması yapan lösemili çocukların aileleri, gerekli tedbirlerin alınmaması durumunda ölümlerin yaşanabileceğini ifade ettiler.

URFA'DAKİ LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR DOKTORSUZ KALDI
23 Mayıs 2013 - 13:06

ŞANLIURFA –  Harran Üniversitesi Araştırma ve  Uygulama Hastanesindeki Çocuk Hematoloji Bölümünün kapatılması üzerine açıklamada bulunan lösemili hastaların  yakınları, çocuklarını tedavi amacıyla başka illere götürürken büyük sıkıntılar yaşadıklarını ifade ederek  yetkililerin kendilerini görmelerini istediler.



Şanlıurfa’da  görev yapan tek doktorun da tayinin çıkması üzerine çocuklarını başka illere götürmek zorunda kaldıklarını ifade eden hasta yakınları, Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği önünde basın açıklaması yaptılar.



Lösemili çocuklar ve yakınlarının da hazır bulunduğu basın açıklamasını M.Enes Bakırcı okudu.



Sağlık Bakanlığına ve Milletvekillerine  yaşadıkları sıkıntıları iletmelerine rağmen somut bir adımın atılmadığını  ifade eden Bakırcı, “İlimizde 1 Mayıs 2013 tarihinden itibaren yollardayız. Bu yollarda hastaların başına bir şey gelirse sorumlusu Sağlık Bakanlığıdır. Maddi imkanları olmayan hastalar ise herhangi bir yere gidemiyorlar. Eğer doktor ataması yapılmazsa ölümler yaşanabilir ve bunun hesabını kimse ödeyemez.”dedi.



Sağlıkta devrim olduğunun hükümetçe dile getirildiğini  belirten Bakırcı, bunu Şanlurfa’da göremediklerini  ifade ederek, “Daha ne zamana kadar mağdur edileceğiz?” diye sordu. Bakırcı, Şanlıurfa’ya en az iki hematoloji uzmanı doktor istediklerini sözlerine ekledi.



Basın açıklamasından sonra mikrofonlarımıza konuşan hasta yakınlarından Muhittin Kılıç, ”Çocuğumun ateşi çıktığı zaman acile kaldırıyoruz. Acildekiler Hematoloji bölümünün kapalı olduğunu o yüzden müdahale edemediklerini söylüyorlar. Ben hasta olan çocuğu nasıl gece yarısı Antep’e götürebilirim? O zaman sağlık Bakanlığı bize bir uçak tahsis etsin ki çocuğu götürebileyim.”dedi.


(Osman Gülebak-İLKHA)


Bu haber 4925 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü