ULU CAMİİNDE ''ÇOCUK-CAMİ BULUŞMASI''

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek İlçesinde 1–7 Ekim tarihleri arasında kutlanan 'Camiler ve Din Görevlileri haftası dolayısıyla İlçe Müftülüğü ile Milli

ULU CAMİİNDE ''ÇOCUK-CAMİ BULUŞMASI''
08 Ekim 2011 - 10:16
Eğitim Müdürlüğü işbirliğince düzenlenen ‘’Çocuk-Cami Buluşmasında’’ ilköğretim öğrencileri camileri gezdi. Ulu Camiindeki buluşmada, çocuklara din görevlilerince caminin tarihi hakkında bilgi verildi.

İlçe Müftüsü Ahmet Hilmi Yazar gazetecilere yaptığı açıklamada şunları kaydetti ’’çocuk ve cami buluşmasında çocuklarımız camilere gelsin. Din görevlilerimiz tarafından caminin önemi, kültürü ve caminin tanımını yapsın. Öğrencilerimizin hafta dolayısıyla düzenlenen işbirliği neticesinde gelmeleri sevindiricidir. Ailelerin her zaman çocuklarına caminin kutsal mekân olduğunu, insanlar için bir ibadethane ve birleştirici önemini ve cami kültürünü çocuklara aşılaması gerekir. Çocuk için ibadet edilen mekân soğuk, sönük, donuk ve ürkütücü olmamalıdır’’ dedi.

Çocukları camide karşılayıp gerekli açıklamaları yapan heyetin başında bulunan Ulu Camii İmam Hatibi Ahmet Şen, camilerin sadece ibadet değil aynı zamanda kimlik mekânları olduğunu belirterek, camilerin çocukların hayatındaki önemine vurgu yaptı. Şen, "camiler kucaklayan ve kendine yöneleni asla kendi dışında bırakmayan bir yuvadır. Kadını, çocuğu, genci, yaşlısıyla, toplumun bütün kesimlerinin bu yuvada huzura erme hakkı vardır ve tüm Müslümanların ibadet yeridir’’ dedi.





Bu haber 2349 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü