Ücretli Öğretmen Alımlarında Usulsüzlük İddiası

ŞANLIURFA- Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan ücretli öğretmen görevlendirmelerinde usulsüzlük yapıldığı iddia edildi.

Ücretli Öğretmen Alımlarında Usulsüzlük İddiası
27 Eylül 2016 - 10:19

Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2016-2017 Eğitim- Öğretim yılında norm açığı olan okullarda öğretmen ihtiyacını gidermek amacıyla yapılan ücretli öğretmen görevlendirmelerinde usulsüzlük yapıldığı iddia edildi. Ücretli öğretmen görevlendirmelerinde KPSS puan üstünlüğü ve alan bazında görevlendirme yapılması gerekirken bu kurala uyulmadığını ileri süren MHP Siverek İlçe Başkanı Mustafa Fettahlı iddialarla ile ilgili acilen açıklama yapılmasını istedi.

Fettahlı, “ Ücretli öğretmen alımlarındaki komisyonda kimler görev aldı? Bu süreçte siyasilerle görüşülerek fikir birliği yapılmış mıdır? Dost, eş akraba kayırması yapılmıştır? Atamalardan sorumlu şube müdürü ve milli eğitim müdürü bir yerlerden isim listesi istemiş midir? Bu iddialar bir an önce cevap verilerek, toplum vicdanı rahatlatılmalıdır” dedi

Milli Eğitim Bakanlığı 15 Temmuz’daki askeri darbe girişiminin ardından öğretmen alımlarında güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucu görevlendirme yaptığı biliniyor.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 3462 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...