ÜÇ YIL ÖNCE BİR KAZA SONUCU YANAN KÜÇÜK KIZ'A KAYMAKAM SAHİP ÇIKTI

MEHMET SEZGİNSİVEREK Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı ilçeye 40 km uzakta bulunan Eğriçay köyünde yaşayan 18 çocuklu Çetin ailesinin 17 çocuğu olan Cahide Çetin(9)yaşında Eğriçay köyü ilköğretim okulu birinci sınıf öğrencisi Cahide Çetin üç yıl önce babasına ait binek oto içinde kibritle oynarken özerinde bulunan

ÜÇ YIL ÖNCE BİR KAZA SONUCU YANAN KÜÇÜK KIZ'A KAYMAKAM SAHİP ÇIKTI
22 Ocak 2007 - 15:55
naylon elbisenin tutuşması özerine sağ kolu boynundan ve karın bölgesinin tamamı yandı. Aylarca tedavi gören küçük kız ölümden dönmesine rağmen özelikle karın bölgesi ve sağ kolunda hasar meydana geldi. Sağ elinin baş ve serçe parmağı yandığı için gelişemedi. Vücudunun büyük bir kısmı yanan küçük kız bu özründen dolayı yaşıtlarıyla ve okul arkadaşlarıyla oyun oynayamadığını ve arkadaşlarından utandığını belirterek büyüyünce kaymakam olmak istediğini söyledi.        Küçük kızın  sürekli içine kapanık durumunu fark eden 5 sınıf öğrencilerinin yardımı ve telkinleriyle ilçe kaymakamı Seddar Yavuza mektubu göndererek yardım istedi.
  Küçük kız mektubunda içinde yaşadığı maddi ve manevi sıkıntıları anlatarak tedavisi için gerekli yardımın yapılmasın istedi. Küçük kızın mektubundan etkilenen kaymakam Yavuz durumun araştırılması ve küçük kızın fotoğraflarının çektirilip kendisine getirilmesini için köye iki memur gönderdi. Durumu araştıran memurlar küçük kızın fotoğraflarını çekip kaymakam getirdiler. Fotoğrafları gören ilçe kaymakamı Yavuz Dicle üniversitesine giderek kızın tedavisi için uzmanlarla görüştü. Uzmanlardan olumlu cevap alan yavuz küçük kızın tedavisine yapılmasına karar verdi.
  İlçe kaymakamı Seddar yavuz konuyla ilgili yaptığı açıklamada şöyle dedi’’Küçük kızın mektubunu okuyunca duygusal anlar yaşadım. Küçük kızın babası Hacı Çetin’ın 18 çocuğu bulunuyor baba kızıyla ilgilenememiş. Küçük kızın tedavisini kaymakamlığımız yapacak Dicle üniversitesinde ki hocalarla görüştüm estetik bölümü öncelikle küçük kızı muayene edecek estetik açıdan ne gerekiyorsa yapılacak’’dedi.
  İki evli ve 18 çocuk babası olan küçük kızın babası Hacı Çetin’’Nüfusumuz kalabalık ve yoksul olduğumuz için kızın tedavisin yapamadım. Kendisi kaymakama bir mektup yazarak yardım istemiş kaymakam tüm tedavi masraflarını karşılayacağını belirtirmiş kendisine minnettarım’’dedi.

Bu haber 2545 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü