TÜRKİYE'NİN EN YAŞLI HACISI SİVEREK'TEN YOLCULANDI

Lütfü YalgıTürkiye'nin en yaşlı hacı adayı 109 yaşındaki Leyla Özlahlan kutsal topraklara dualarla uğurlandı.

TÜRKİYE'NİN EN YAŞLI HACISI SİVEREK'TEN YOLCULANDI
29 Ekim 2011 - 09:51
Siverek ilçesi Gülabibey Mahallesinde yaşayan Türkiye'nin en yaşlı hacı adayı olan ancak bu yıl kurada adı çıkmadığı için büyük üzüntü yaşayan 109 yaşındaki Leyla Özlahlan, Hac ve Umre Kurulu kararıyla kutsal topraklara gitme hayaline kavuşunca  büyük mutluluk yaşamıştı.

Dün gece yaşadığı Gülabibey mahallesindeki evinde sevenlerinin  ziyaretlerini  kabul eden 109 yaşındaki Leyla Özlahlan ile ona refakat edecek oğlu Şeyhmus Özlahlan evinden ayrılarak 6. hacı kafilesi için törenin yapılacağı şehirlerarası otogara  geldiler.

Hac Masrafları İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından karşılanacağı belirtilen Leyla Nine ve oğlu, kutsal topraklara gitmek amacıyla dün  gece ilçe müftülüğünün  düzenlediği  hac uğurlama  töreniyle  sevenleri ve binlerce diğer hacı adaylarını  dualarıyla  kutsal topraklara  yolculandı.  
     
Hacılarında katıldığı uğurlama törenine  ilçe kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu ile 6. hacı kafilesine öncülük eden ilçe müftüsü Ahmet Hilmi Yazar  ile  sayıları binleri aşan vatandaşlar  katıldı.
      
Hacı adaylarına birer konuşma yapan Kaymakam ile müftü  tüm hacı adaylarına  hayırlı yolculuklar  diledi.Yapılan törende dualar okundu.Van depreminde  yaşamını yitirenler için fatiha okunup yaralılar için  dua edildi.
     
Hacı adayları iki otobüsle Gap Hava Alanına yolculandı. Hacılar burada sabaha karşı uçakla kutsal topraklara  gidecek.



Bu haber 2048 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı