TÜRKİYE'DEN SURİYE'YE ATEŞ AÇILDI

Suriye`den yapılan top atışı ile 5 kişinin hayatını kaybetmesi sonucu Akçakale`de halk ilçeyi boşalttı. Türkiye`den uyarı ateşi yapıldı.

TÜRKİYE'DEN SURİYE'YE ATEŞ AÇILDI
03 Ekim 2012 - 18:25

 


Suriye tarafından gelen top mermisinin patlaması nedeniyle yakınları hayatını kaybeden vatandaşlar, Akçakale hükümet binasına yürüdü. Çevreden katılanlarla birlikte sayıları artan protestocular, hükümet binasına ve polislere taş yağdırdı. Bunun üzerine polisler tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. İlçe bir anda yeniden savaş alanına döndü, polisler ve göstericilerden yaralananlar oldu.



Olayların tırmanması üzerine Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ve Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı’ndan, Akçakale’ye takviye ekipler gönderildi. Aralarında özel harekat polislerinin de bulunduğu takviye güvenlik ekipleri akşam saatlerinde ilçeye ulaştı ve başka hükümet binası çevresi olmak üzere ilçede güvenlik önlemleri artırıldı.

Bu arada Akçakale`deki top mermisi patlamasından sonra halk ilçeyi terk ederek Şanlıurfa başta olmak üzere güvenli yerlere ulaşmaya çalışıyor.

GÖRGÜ TANIĞI: HALK İLÇEYİ BOŞALTTI

Dünya Bülteni`ne konuşan görgü tanığı Mustafa Colban, olayı şu şekilde özetledi: "Olay sırasında camide namaz kılıyordum. Hayatını kaybedenler komşularımızdı. Kaç gecedir Suriye tarafından sürekli top atışı yapılıyor. Artık uyuyamıyorduk. Son top atışı yapıldığı sırada Türkiye`den 4-5 kez uyarı ateşi yapıldı. Suriye tarafından ilçemize sürekli yapılan saldırı nedeniyle zaten huzurları kalmayan halk da ani bir refleks olarak tepkilerini dile getirmek için hükümet konağına doğru yürüdü. Halkın çoğu ilçeyi terk etti. Çok kişi güvenli yer olarak Şanlıurfa`ya gitti. Ama ilçede şu anda sükunet var. Gece ne olur bilemiyorum"

VALİDEN HALKA SAĞDUYU ÇAĞRISI

Bu arada Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Suriye`den ateşlenen top mermisinin isabet ettiği Akçakale ilçesinde olayın meydana geldiği Yeni Mahalle`de incelemelerde bulundu. Halkı sağ duyuya davet eden Vali Güvenç, beraberindeki heyetle Akçakale Belediyesi`ne geçti.

Suriye`den atılan top mermisi nedeniyle yakınlarını kaybeden vatandaşlara destek veren Akçakaleliler, olaya tepki göstermek için hükümet binasına yürüdü. Bir ara güvenlik güçleriyle tartışan protestocuların içindeki bazı kişiler polislere taş attı. Bunun üzerine güvenlik güçleri tazyikli su ve biber gazıyla protestoculara müdahale etti. Halkın galeyana gelmemesi ve provokasyona fırsat verilmemesi gerektiğini belirten yetkililer, sık sık sağduyu çağrısı yaptı.

İlçedeki tansiyonun yükselmesi üzerine Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ve Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı`ndan, Akçakale`ye takviye ekipler gönderildi. İlçeye gelen güvenlik güçleri hükümet konağının olduğu yerde güvenlik önemlerini artırdı.

Dünya Bülteni


 


Bu haber 3594 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı