TÜRK EĞİTİM-SEN'DEN ELEKTRİK KESİNTİLERİNE TEPKİ

TÜRK EĞİTİM-SEN'DEN ELEKTRİK KESİNTİLERİNE TEPKİ

TÜRK EĞİTİM-SEN'DEN ELEKTRİK KESİNTİLERİNE TEPKİ
27 Kasım 2014 - 07:53

Türk Eğitim Sen Sendika binasında düzenlenen basın açıklamasi ile ilçede yaşanan elektrik kesintilerine tepki gösterdi.

Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi, "İlçemizde yaşanan elektrik sıkıntısı son günlerde iyice artmaktadır. Daha öncede sık sık yaşanan elektrik kesintileri artık sürekli bir hale dönüşmüştür. Hafta içi her gün ilçe merkezinde öğlen 12.00-13.00 ve gece 01.00-04.00 saatlerinde elektrik kesintisi gerçekleşirken , hafta sonları bu saatler daha da artmaktadır. İlçe merkezinde durum böyleyken köylerde durum daha da vahim.. Elektrik kesintileri günlerce sürmektedir"

Açıklamanın devamında, "Bu kesintiler sadece günlük hayatı aksatmakta kalmıyor asıl geleceğimizi etkilemekte yani eğitim-öğretime bir de bu şekilde darbe vurulmaktadır. Bu kesintiler merkezdeki okullarımızda sorunlara neden olurken köy okullarında bir fiil eğitim-öğretimin aksamasına eğitimde kopukluklara neden olmaktadır. Düşünün soğuk ve erken kararan hava şartlarında yeri geliyor gün boyu elektrik olmuyor. Öğrenciler ve öğretmenler ısınmayan soğuk sınıflarda eğitim-öğretime nasıl adapte olacaklar? Şu bir bilimsel gerçek ki , fizyolojik ihtiyaçları karşılanmayan kişilerin eğitime de odaklanmaları mümkün değildir. Ayrıca akşam 16.00 gibi hava kararırken okul ders bitimi 17.00’dir. Bu arada kalan 1 saatte öğretmenlerimiz orta çağda ders işler gibi mum ışığında ders işlemek zorunda kalıyorlar. İkinci kademe öğrencilerin gelişimsel özellikleri de göz önüne alınacak olursa bunlardan başarı beklemek ne kadar doğru? 8.sınıfların teog sınavına hazırlandığı bu günlerde kesintiler, sınava hazırlıkları daha da zorlaştırmakta hatta yer yer tamamen engellemektedir. Öğrencilerin kazanımları yetişmemekte, öğretmenlerin okul içi faaliyetleri gerçekleşmemektedir. Bu şartlarda diğer bölgelerle aynı sınava tabi olacak öğrencilerimizden nasıl aynı başarıyı bekleriz?"

Açıklamada, "Ayrıca lojmanlarda kalan eğitimci arkadaşlarımız gün boyu kesintilerden çok daha fazla etkilenmekte günlük yaşantıları tamamen sekteye uğramaktadırlar. Kesintiler yüzünden yaşanan sıkıntıların yanında gündüz ve gece ısınmaları başlı başına büyük bir sorun haline gelmektedir. Zaten zor şartlarda eğitim-öğretim veren öğretmenlerimiz, kesintiler yüzünden tamamen dünyadan kopuk, sağlık sorunlarıyla dolu bir hayatın içine hapsoluyorlar. Hiçbir uygun şart sağlanmadan eğitim-öğretimde verim hatta yüksek verim beklemek tamamen haksızlık ve adaletsizliktir. Bunlara rağmen eğitimcilerimiz tamamen vicdani ve gönüllülükle eğitim vermektedirler. "

Açıklamanın sonunda, "Enerji hatlarının eski oluşu ya da mevcut enerji sisteminin yetersizliği yüzünden eğitimin bu kadar sekteye uğraması , eğitimcilerin bu kadar sıkıntı yaşaması hangi vicdana , geleceğini düşünen bir millet olarak hangi mantığa sığar.. Buradan 24 Kasım gibi özel bir günde mecliste grubu olan tüm siyasi parti başkanları ve vekilleri, sivil toplum kuruluşları ve konuyla ilgilenen tüm kişi ve kuruluşları eğitim-öğretimin ve eğitimcilerin bir diğer ciddi sorunu olan bu kesintilerle ilgilemeye davet ediyoruz"

Haber Merkezi


Bu haber 2370 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü