TÜRBAN ÜSTÜ KEPLİ MEZUNİYET

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞanlıurfa'daki Harran Üniversitesi’nin çeşitli bölümlerinde öğrenim gören 2 bin 407 öğrenci kep fırlatıp, mezun olmanın sevincini yaşadı. Mezuniyet töreninde

TÜRBAN ÜSTÜ KEPLİ MEZUNİYET
14 Haziran 2008 - 17:23
bazı öğrenciler türbanlarının üzerine kep taktı.

Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesi'nde bu yıl 16'ncısı düzenlenen mezuniyet törenine Vali Vekili Abdulmuttalip Akdemir, Rektör Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu, öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.
Törende açılış konuşmasını yapan Rektör Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu, “Bu yıl 16'ncı mezuniyet törenini düzenlediğimiz bu gecede üniversitemiz 2 bin 407 öğrenciyi mezun etti. Her yıl bu sayının artacağına inanıyorum. Ülkemize hizmet etmek için mezun olan öğrencilerimize bundan sonraki yaşamlarında başarılı olmaları için çok çalışmaları gerekiyor” dedi. Törende okul birincilerine diplomalarını Şanlıurfa Vali Vekili Abdulmuttalip Akdemir verirken, Rektör Prof.Dr. Mutlu da, Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü 2'ncisi olan ve türbanının üzerine peruk takan Rabia Cihangir’e diplomasını verdi.

Gecede, Otomotiv Bölümü'nden mezun olan 2 çocuk babası 34 yaşındaki Mehmet Koçoğlu törene, sabah anaokulundan mezun olan 6 yaşındaki oğlu Hakan Koçoğlu ile katıldı. Baba- oğul törende cübbe ve kep giyerek mezuniyet coşkusunu yaşadı. En mutlu gününü oğlu ile yaşamak istediğini belirten Koçoğlu, “Oğlumu da benim mezuniyet sevincime ortak olması için getirdim. Bugün oğlum ana okulundan, ben de üniversiteden mezun oldum. Hem kendim için hem de oğlum için cübbe ve kep hazırlayıp törene geldik. Oğlumla birlikte mezun olmak çok güzel bir duygu” dedi.

Mezuniyet törenine bazı kız öğrencilerin türbanlarının üzerine kep takarak katılması da dikkat çekti. Türbanlarının üzerine kep giyen öğrencilerin bir bölümü geçit törenine alınmadıklarını öne sürerek gözyaşı döktü. Diplomalarını alan öğrenciler, son kez birlikte halay çekip zılgıt çekti. Coşku içersinde yapılan tören, keplerin havaya fırlatılması ve konservatuar bölümü öğrencilerinin konseri ile sona erdi.

Bu haber 2316 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi