Tiyatro yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, Siverek’i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği tarafından düzenlenen “Liseler Arası Tiyatro Yarışmasında” dereceye girenler için ödül töreni düzenlendi.

Tiyatro yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi
23 Mayıs 2017 - 11:20

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, Siverek’i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği tarafından, Sivereklilerin il olma mücadelesine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen “Liseler Arası Tiyatro Yarışmasında” dereceye girenler için ödül töreni düzenlendi.

Yenişehir Mahallesindeki Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezinde düzenlen ödül törenine Siverek Kaymakamı Metin Demirel, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Hür Dava Partisi Siverek İlçe Başkanı Ahmet İdem, Siverek İlçe Emniyet Müdürü Yener Gül, Belediye Başkan yardımcıları Hasan Baydilli, Hasan Postacı, Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu, Eğitim Bir-Sen Siverek Temsilcisi Fikret Aslanparçası, Siverek’i İl Yapma Kalkındırma Derneği Fahri Başkanı Koçali Aymaz, STK temsilcileri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Ödül töreninde açılış konuşmasını yapan Sivil-Der Başkanı Vahap Bayram, programa katılan herkese şükranlarını sundu. Yarışmanın amacına değinen Bayram, “Derneğimiz 27 yıl boyunca farklı yöntemlerle en büyük amacı olan il olma arzusunu dile getirmiştir. Konferanslar, kitlesel yürüyüşler, heyetler halinde Ankara’ya çıkarma yapılarak cumhurbaşkanı başbakan ve bakanlarla görüşmeler hatta ve hatta bu liderlere defalarca il sözü verip yerine getirmedikleri için açılan maddi ve manevi tazminat davaları açılmıştır. Bunun yanında 30231 kişiyi bir araya getirerek Guines Dünya rekoru gibi birçok yöntem denemiştir”

Vahap konuşmasının devamında, “Yönetimdeki arkadaşlarımızla derneğimizin en büyük amacı olan il olma arzusunu daha önce denenmemiş olan sanat yolu ile gündeme getirmek istedik. Bu doğrultuda Gecen hafta 3 gün boyunca 17 lisemizin katilimi ile bir tiyatro yarışması gerçekleştirdik. Bu isin en anlamlı olan kısmı ise her okul kendi oyununu kendisi yazdı ve oyunların ortak olan tek yani Siverek’in sorunları ve il olma arzusudur. Tabi projedeki asil hedeflerimizden biride yetenekli gençlerimizi keşfederek şehir tiyatrosunun temellerini atmaktır”

Programda konuşan Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, düzenlemiş oldukları anlamlı yarışmadan dolayı dernek yöneticilerine ve Siverek’i il yapmak için yıllardır mücadele veren Siverek’i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Koçali Aymaz’a teşekkür etti. Yılmaz, “Siverek öyle sıradan bir şehir değildir. Tarihi, kültürü, sanatçıları, yazarlarıyla anılan bir ilçedir” dedi.

Siverek’i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği Fahri Başkanı Koçali Aymaz, kendisine gösterilen yoğun ilgiden dolayı herkese teşekkür ederek, yıllardır süren il olma mücadelesine değindi.

Program sonunda birinci olan Çok Programlı Anadolu Lisesi, ikinci olan Sağlık Meslek Lisesi ve üçüncü olan Mustafa Kemal Lisesine plaket ve ödülleri verildi.

Program topluca çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

www.siverekgenclik.com

FOTO GALERI


Bu haber 2460 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü