Telefon dolandırıcılara dev operasyon: 98 tutuklama

Şanlıurfa merkezi 26 ilde iletişim yoluyla dolandırıcılık yapan suç örgütüne yönelik olarak düzenlenen operasyonda 98 kişi tutuklandı.

Telefon dolandırıcılara dev operasyon: 98 tutuklama
22 Haziran 2019 - 15:53

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünce iletişim yoluyla dolandırıcılık yapan organize suç örgütüne yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 114 şüpheliden 98’i tutuklandı, 16 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Konu ile ilgili yapılan açıklamada, “İstanbul, İzmir, Ankara, Tekirdağ, Hatay, Gaziantep, Konya, Bitlis, Şırnak illeri başta olmak üzere toplam 26 ilde 54 ayrı adreste eş zamanlı operasyon yapılmış, yapılan operasyonlarda 114 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şahısların kendilerini polis, asker, savcı gibi unvanlar ile tanıtarak vatandaşlar üzerinde korku ve tedirginlik yaratmak suretiyle para talep edip dolandırdıkları tespit edilmiştir. Yakalanan şahısların üzerlerinde, araçlarında ve evlerinde yapılan aramada ise dolandırıcılık olaylarında kullanıldığı tespit edilen 57 adet cep telefonu, 42 adet sim kartı, bir adet laptop, bir adet bilgisayar kasası, bir adet av tüfeği, bir adet ruhsatsız tabanca, banka kartları ve sim kart blokları ele geçirilmiştir.”


Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı: “Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Akçakale Adliyesi’ne sevk edilen şüphelilerden 98’l tutuklanarak cezaevine teslim edilmiş, 16 şüpheli ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır. Yapılan operasyon ile vatandaşlarımızın toplam 11 milyon 403 bin 350 TL parasının dolandırılması önlenmiştir. (İLKHA)

Bu haber 2128 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü