TEK HAYALİ HUKUK FAKÜLTESİNİ OKUYARAK AVUKAT OLMAK

Lütfü YALGI/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek İlçesi Üstüntaş Köyü Gazi Mezrasında oturan engelli öğrenci Şerif Gümüştaş(20), geçirdiği

TEK HAYALİ HUKUK FAKÜLTESİNİ OKUYARAK AVUKAT OLMAK
27 Ocak 2012 - 07:33
trafik kazası sonucu belden aşağısı felç oldu ama bu okuma aşkına engel olamadı.

İlçenin Üstüntaş Köyünde yaşayan Şerif Gümüştaş, Siverek Anadolu Lisesi 10. sınıfta okurken İzmir’e gitmek zorunda kaldı. 2010 yılında İzmir Lisesinde eğitimine devam ederken geçirdiği trafik kazası sonucunda felç olan Gümüştaş, eğitime 1 yıl ara vermek zorunda kalmış, okumaya engel olmadığını düşünen öğrenci 1 yıl aradan sonra Siverek’te Açık Öğretim Lisesine kaydını yaptırarak eğitimini tüm zorluklara rağmen dışarıdan okumaya devam ediyor.

Tüm zorluklara rağmen Okumanın yaşı olmadığını belirten Şerif Gümüştaş, yaptığı açıklamada şunları kaydetti ’’İzmir Lisesinde okurken geçirdiğim talihsiz bir kaza sonucu okulumu yarıda bırakarak köyüme döndüm. Okulumda çok başarılı öğrenci olduğum için okumanın engeli ve yaşı olmadığını düşünerek 1 yıl aradan sonra lise 11. sınıfta Açık Öğretim Lisesine kaydımı yaptırarak ilk sınavıma girdim. Tek hayalim liseyi bitirerek üniversite sınavlarında hukuk fakültesini kazanarak avukatlığı okumak. Engelli olduğum için kitap ve imkânlardan yararlanamıyorum. Yetkili olarak İlçe Kaymakamı ile Belediye Başkanından tek isteğim bana bir interneti olan diz üstü bilgisayar, çalışma masası ve kitaplık ihtiyacımı karşılamalarıdır. Köyde yaşadığım için kitap ve araştırma imkânından yoksun olarak okumaya devam ediyorum. Yetkililerin ihtiyaçlarımı karşılamalarını istiyorum. Tek hayalim üniversiteyi de okuyarak avukat olmaktır’’ dedi.









Bu haber 2030 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor