Taşımalı eğitim ve öğretmen açığı sorunu devam ediyor

Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, kentin mevcut eğitim sorunlarından taşımalı eğitim ve öğretmen açığının devam ettiğini söyledi.

Taşımalı eğitim ve öğretmen açığı sorunu devam ediyor
23 Ekim 2018 - 12:50

Türkiye'de birçok ilde uygulanan taşımalı eğitim konusunda problemler devam ediyor. Taşımalı eğitimin çok yoğun olarak uygulandığı illerin başında gelen Şanlıurfa'da yaklaşık 100 bin öğrencinin taşımalı eğitim gördüğü ifade edilirken, yaşanan öğretmen açığı da halen giderilmedi.

Taşımalı eğitim sisteminin öğrenci ve velileri ciddi anlamda mağdur ettiğini belirten Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, Şanlıurfa’da yaklaşık 100 bin öğrencinin taşımalı eğitim gördüğünü ifade etti.

Yaklaşık 2 yıldır taşımalı eğitim sayısında bir değişikliğin olmadığını söyleyen Coşkun, “Taşımalı eğitim sorunumuzda değişen bir şey yok, yaklaşık 100 bine yakın öğrencimiz hâlâ taşınmakta. Gönül ister ki bu taşımalı eğitim kaldırılsın ama bunun için de okulların çoğaltılması gerekiyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 2 yıldır böyle bir çalışması mevcut ama bir çözüm bulunamadı. Belirttiğimiz rakamlar da bunu gösteriyor çünkü kaç yıldır rakamlarda bir azalma yok. Şanlıurfa’nın eğitim sorunu, sorunların başında geliyor. Temennimiz bu sorunun kökten kalkması. Mümkün mertebe bunu azaltmak gerekiyor.” dedi.

“Şanlıurfa’nın en önemli sıkıntılarından bir taşımalı eğitim”

Taşımalı eğitimin öğrencideki başarıyı ve çabayı olumsuz etkilediğini ifade eden Coşkun, “Taşımalı eğitimin, eğitime ciddi anlamda zararı oluyor. On yıllardır sürekli bu sorun devam ediyor. Düşünün kendi çocuğunuz sabah okula gidip geliyor. Ama taşımalı eğitim öğrencileri bazen yarım saat bazen de bir saat yol gidiyor. Dolayısıyla bu da eğitim ve öğretimi olumsuz yönde etkiliyor. Şanlıurfa’nın en büyük sıkıntılarından biri de budur.” ifadelerini kullandı.

“Şanlıurfa’nın yaklaşık 7 bin 500 öğretmen açığı var”

Şanlıurfa’nın eğitimdeki bir diğer sorununun öğretmen açığı olduğunu sözlerine ekleyen Coşkun, yaklaşık 7 bin 500 öğretmen açığının olduğunu söyledi

Coşkun, “Şanlıurfa’nın yaklaşık 7 bin 500 öğretmen açığı var. Özellikle Şanlıurfa’ya atanmış olup hala güvenlik soruşturması bitmeyen, görevlerine daha başlamamış öğretmenler var. Dolayısıyla bir ilin eğitiminin lokomotifi, olmazsa olmazı öğretmendir. Öğretmen açığı kapatılmadığı müddetçe eğitimdeki kaliteyi yakalayamayız. Ücretli öğretmenlikle bu sorun halledilmeye çalışılıyor. Bizim de temennimiz her sınıfın mutlaka bir öğretmeni olmalıdır. 7 bin 500 öğretmen açığı az bir sayı değildir Şanlıurfa’daki öğretmen sayısının yaklaşık yüzde 30’una tekabül ediyor. Bu açık bir an önce giderilmelidir. Bunun çözümü de vardır çünkü ataması yapılmayan yaklaşık 500 bin öğretmenimiz mevcuttur.” şeklinde konuştu.

(Hüseyin Sayhar-İLKHA)


Bu haber 2825 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...