TAŞERON İŞÇİLERİN EYLEMLERİ DEVAM EDİYOR

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, Yol- İş Sendikasına bağlı taşeron işçilerin başlatmış oldukları eylem 3. Haftasında da devam etti.

TAŞERON İŞÇİLERİN EYLEMLERİ DEVAM EDİYOR
23 Haziran 2014 - 08:15

ŞANLIURFA- Siverek ilçesinde, Yol-İş Sendikasına bağlı taşeron işçilerin eylemleri devam ediyor. Diyarbakır Eski Caddesi üzerinde bulunan Siverek Karayolları Bahçesinde, bu hafta üçüncüsü düzenlenen basın açıklamasını Yol-İş Baş Temsilcisi Alı Dusak okudu.

Basın açıklamasında devlet kurumlarının düşük fiyatlarla yandaşlara peşkeş çekildiği, özelleştirme adı altında elde edilen gelirlerin ranta dönüştüğü ifade edilerek, “Özelleştirmeler sonunda binlerce insan işsiz kaldı veya 4C ve 4B gibi kölelik düzenine hizmet eden statülerde çalıştırıldı. Taşeron sistemiyle kalitesiz üretim ve hizmetler topluma sunuldu. Açlık ve sefalet ücretiyle çalıştırmalar başladı. Haklarını yargı yoluyla elde etmek isteyen bizler gibi emekçiler haklarını yargıda kanıtladılar. Ama uygulamada yargı kararlarını tanımıyorlar. Hala oyalanıyoruz. Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Yargı kararları uygulanana kadar eylemimiz devam edecek” dedi.

Basın açıklamasının sonunda grup sessizce dağıldı.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 1976 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü