TARSUS'DA SİVEREKLİLER DERNEĞİNİN AÇILIŞI YAPILACAK

Lütfü YalgıTarsus Siverekliler Derneği'nin açılışı 19 Mayıs tarihinde yapılacak.

TARSUS'DA SİVEREKLİLER DERNEĞİNİN AÇILIŞI YAPILACAK
04 Mayıs 2012 - 06:08
Siverek tarihi köklü derinleri olan, bu güne kadar yetiştirdiği bilim adamı, siyasetçi, sanatçı, yetiştirmiş aydın bir kent olma özelliğini her dönemde koruyan bir kenttir. 


Siverekliler Türkiye Coğrafyasına dağılmış, çoğunluğu Çukurova bölgesine yerleşmiş bu bölgeye yerleşen vatandaşlarımız bugüne kadar bir dernek çatısı altında birleşip örgütlenmedikleri için bir araya gelemiyor, sorunlarını,  seslerini yaşadıkları yerlerdeki idarecilere duyuramıyorlardı. 


Tarsus’ta yaşayan Siverekliler geç olsada bir araya gelip Tarsus Siverekliler Kültür ve Dayanışma Derneği kurdu. Derneğin Başkanlığını yürüten Bekir Anaçkaya Zoru başararak Tarsus’ta yaşayan Sivereklileri dernek çatısı altında birleştirmeye çalışıyor.
Tarsus Siverek Siverekliler derneğinin açılışı bir şölen havasında olması için Tarsus’ta yaşayan Siverekliler fedakârca bir çaba içinde 19 Mayıs tarihinde Hozan Perwer, Adil Siverek isimli sanatçıların katılacağı bir program düzenleyecek. 


Dernek Başkanı Bekir Anaçkaya Siverekli hemşerilerinin yanı sıra Siverek Kaymakamı Mahut Hersanlıoğlu, Belediye başkanı Ali Murat Bucak, Siverek’i İl yapma ve Kalkındırma Derneği Onursal Başkanı Koçali Aymaz ve diğer Sivereklileri davet etmek için Siverek’e geldi. 


Tarsus’ta yaşayan Siverekli kardeşlerimize derneğiniz hayırlı olsun birliğiniz daim olsun diyoruz.


Bu haber 4079 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor