TARİHİ ESERLERİMİZ KORUMA ALTINA ALINMAYA DEVAM EDİLİYOR

Lütfü YALGI/SİVEREKSiverek İlçesi Hasançelebi Mahallesinde bulunan, 1903 yılında Ermeni taş ustalarının yaptığı, bir zamanlar kilise ve Osmanlı Bankası

TARİHİ ESERLERİMİZ KORUMA ALTINA ALINMAYA DEVAM EDİLİYOR
07 Şubat 2012 - 18:31
olarak kullanılan, ilçenin ender tarihi eserleri arasında yer alan Terzilerin Evi olarak bilinen tarihi bina 2011 yılında belediye tarafından Sahibi olan Küçükbayrak ailesinden istimlâk edilerek Belediye tarafından hazırlanan projeyle Karacadağ Kalkınma Ajansından sağlanan finansman ile restorasyon çalışmaları başladı.

Restorasyon çalışmamalarıyla ilgili veren Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, yaptığı açıklamada şunları kaydetti ’’Tarihine  sahip çıkmayan  toplumlar, geleceklerine yön veremezler. Son 10 yılda belediyemiz, ilçemizde bulunan tarihi eserlere sahip çıkarak restore edip halkın hizmetine sundu. Belediyemiz daha önce Cudi Paşa Konağı ve Gümrük Hanını restore edip halkın hizmetine sundu. Yine belediyemizce istimlak edilerek Karacadağ Kalkınma Ajansıyla birlikte  restorasyon çalışmalarının tamamladığımız Tarihi Cincıklı Hamamı önümüzdeki günlerde halkımızın hizmetine sunacağız. Kentimizin ender tarihi eserleri arasında yer alan, Terzilerin Evi olarak bilinen, kesme karataştan yapılmış 2 katlı tarihi binamızın restore çalışmalarına başladık. Binamızdaki çalışılmaların ardından bu tarihi binayı El Sanatları Kültür Merkezi olarak halkımızın hizmetine sunacağız. İlçemizde kalan birkaç tarihi eseri daha istimlak edip restore edeceğiz’’ dedi.










Bu haber 2518 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş SSK Caddesi'nde Halkla Buluştu
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş SSK Caddesi’nde Halkla...