TARİHİ CINCIKLİ HAMAM KÜLTÜR MERKEZİ OLACAK

Lütfü Yalgı
Tarihi Cıncıklı hamamında yenileme çalışmaları sona erdi. Tarihi hamam kültür merkezi olarak hizmete açılacak

TARİHİ CINCIKLİ HAMAM KÜLTÜR MERKEZİ OLACAK
11 Nisan 2012 - 13:23
Siverek'te bulunan tarihi Cıncıklı Hamamı Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) ve Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın finansmanıyla geçtiğimiz yıl restorasyon çalışmalarına başlanmış, geçtiğimiz günlerde aslına uygun olarak yenilenen tarihi hamamdaki çalışmalar sona erdi.
Belediye basın bürosundan alınan bildiriye göre, Siverek Belediyesi tarafından yaklaşık iki yıl önce istimlâk edilen tarihi  "Cıncıklı Hamam"ın restorasyonu için sunulan projeye DPT ve Karacadağ Kalkınma Ajansı'ndan finansmanı ile çalışmaların tamamlandığı, tarihi hamamın önümüzdeki günlerde kültür merkezi olarak hizmete girecek.
Belediye Başkanı Ali Murat Bucak da ilçedeki kültür varlıklarının korunmasına büyük önem verdiklerini belirterek, şunları kaydetti: Amacımız ilçede bulunan tüm tarihi eserleri restore ederek kent müzesi oluşturmaktır. Daha önce ilçemizde bulunan Tarihi Gümrük Hanı, Cudipaşa hanı, restorasyon çalışmaları tamamlanmış halkımızın hizmetine  sunulmuştu, son olarak cıncıklı hamamın restorasyon çalışması  bitti.

Hasan çelebi Mahallesinde  bulunan  tarihi terzilerin evindeki restore çalışmaları devam ediyor,ilçede bulunan  tüm tarihi mekanların restorasyonunu tamamlayıp kent müzesi oluşturmayı hedefliyoruz’’


Bu haber 3979 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor