Tarihi Abdalağa Hamamı Restorasyonu

Belli bir yaşta olan Sivereklilerin Tarihi Abdal ağa hamamı ile ilgili çok önemli anıları vardır.
Kültür Bakanlığı tarafından koruma kararı alındığı halde

Tarihi Abdalağa Hamamı Restorasyonu
10 Mart 2008 - 10:45
korunamadığı gibi kaderiyle baş başa bırakıldığından yıkılarak viraneye dönmüştür.
Siverek’i Vilayet Yapma ve Kalkındırma Derneği tarafından Valilik Makamına müracaat edilerek bütün insanlığın malı olan tarihi hamamın restore edilmesi talebine istinaden İL Kültür Müdürlüğüne bağlı Şanlıurfa Müze Müdürlüğü teknik elemanlarından bir görevli Siverek’e gelip yerinde gerekli incelemelerde bulunarak raporunu düzenleyip il Kültür Müdürlüğüne sunacağını ifade etmiştir.
 Bizim anlayamadığımız konu; Bakanlık tarihi eserlerin korunması ile ilgili koruma kararı verirken gereğinin yapılamamakta, bu eserler restore edilmediğinden zaman içerisinde yıkılarak çöplük haline gelerek insan sağlığını tehdit etmektedir.             Bu görüntüler ne kültür Bakanlığına ve ne de devletimize hiç ama hiç yakışmamaktadır.
            Her esere koruma kararı verilmemeli, koruma kararı alınan tarihi eserlerin mutlaka restore edilerek insanlığa armağan edilmelidir.
           

Koçali Aymaz
Siverek'i Vilayet Yapma Derneği Başkanı
Siverek’i Vilayet Yapma ve Kalkındırma Derneği olarak Sayın Valimize, İl Kültür Müdürlüğüne, ve Kültür Bakanlığının yetkililerine sesleniyoruz. Lütfen tarihi Abdal Ağa Hamamını ya restore edin veyahut ta koruma kararını kaldırın ki bu çöplük haline gelen ve çevredeki insanların sağlığını tehdit eden yerin başka şekilde insanlığın hizmetine sunulsun.
Bu haber 2583 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması