TALASEMİ HASTASI ÜÇ KARDEŞ İLİK NAKLİNİN YAPILMASI İÇİN ANTALYA'YA GİTTİ

MEHMET SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek ilçesinde yaşayan yaklaşık dört yıldır (Telasami Majör)Akdeniz anemisi hastalığına yakalanan dört yıldır ilik nakli bekleyen üç hasta kardeşe sağlık bakanlığının aracılığıyla yurt dışından getirilen

TALASEMİ HASTASI ÜÇ KARDEŞ İLİK NAKLİNİN YAPILMASI İÇİN ANTALYA'YA GİTTİ
14 Ağustos 2007 - 13:33
nakil setlerle sağlıklı olan üç kardeşten alınacak iliklerle hasta  3 kardeşe ilik nakli  yapılacaktı.      Parasızlık yüzünden bu güne kadar ilik nakilleri yapılamayan Hakan(4)Serdar(8)Kader(10 Dizlek kardeşler için Siverek’i Vilayet yapma ve kalkındırma dernek başkanlığı ilçede yardım kampanyası başlatmış ancak kampanya başarılı olmadığı için Dizlek ailesi çocuklarının nakil işlemlerini durdurmuştu.  Yurt dışında yaşayan Siverek’li ses sanatçısı Muzaffer Yiğit’i telefonla ariyan ve  yardım kampanyasını  düzenleyen Siverek’i vilayet yapma ve kalkındırma dernek başkanı Koçali Aymaz sanatçı yiğit’ten yardım talep etmişti Yurt dışından yayın yapan özel müzik kanalında program yapan sanatçı kendi programında konuyu dile getirmiş çevresinde yardım toplamaya başlamıştı.
    Kendi programında topladığı 10 bin 10 Euro para yardımını  getiren sanatçı yiğit parayı sayarak hasta çocukların babası İbrahim dizlek ile beraber Ziraat bankasındaki hesabına yatırdı. Hasta çocukları ziyaret eden sanatçı Muzaffer Yiğit yaptığı açıklamada şöyle dedi.
‘’ yaptığım programda beni arayıp yardım talebinde bulundular, bende bir Siverekli vatandaş olarak gerekli duyarlılığı gösterip yurt dışında yaşayan gurbetçilerimizle dialoğa geçtim ve bu çocuklarımıza yardım eli uzattık, inşallah bu çocuklar sağlıklarına kavuşurlar ve cıvıl cıvıl birer insan olurlar, bu aileye toplam 10 bin 10 Euro para topladık yardımcı olabilmişsem ne mutlu bana’’ dedi.
    Akdeniz üniversitesinde ilik naklinin gerçekleştirmek için maddi imkânsızlıklar yüzünden bu güne kadar gerçekleşmeyen nakil işlemi için yapılan yardımlarla telasami hastası üç kardeş ailesi ile birlikte Antalya’ya taşındı. 2 yıl sürecek tedavi süresinde aile Antalya’da ikamet edecek.
     Sanatçının yaptığı yardımdan sonra çocuklarını Antalya’ya götürüp ilik naklinin gerçekleştireceğini belirten baba İbrahim dizlek yaptığı açıklamada şöyle dedi.
‘’ çocuklarımın iyileşmesi için son çare ilik nakliydi. Siverek’i vilayet yapma derneği başkanının başlattığı kampanyaya destek veren sanatçımıza çok teşekkür ederim, yaptığı yardımlarla hayatımız boyunca onlara minnettar kalacağız, bana en büyük hediyeyi verdiler çocuklarımın sağlığını geri kazanacak gerekli para yardımı yapıldı çocuklarımı alıp Antalya’ya gidiyorum’’ dedi.
    Sağlıklı olan 3 kardeş Helin, Bayram, Rozelin’nin ilikleri   hasta olan 3 kardeşi Hakan(4) Serdar(8) Kader(10) nakledilecek.
   Yurt dışında ve Siverek te başlatılan kampanyada toplam 37 bin YTL para toplandığı belirtildi.

Bu haber 3330 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem