TALASEMİ HASTALARINDAN ŞANLIURFA VALİSİNE MEKTUP

Mehmet SEZGİN/SİVEREKSAYIN Ş.URFA VALİMİZE AÇIK MEKTUBUMUZDUR.Sayın valimiz, ülkemizin son yıllarda gerçekleştirmiş olduğu kalkınma

TALASEMİ HASTALARINDAN ŞANLIURFA VALİSİNE MEKTUP
01 Mart 2012 - 20:42
ve büyüme hamlesi hepimizin isteği, beklentisi ve en temel gayesidir. Bizler, Ş. Urfa’lı Talasemi hastaları
ve hasta aileleri olarak sayın valimize durumumuz hakkında hem biraz açıklayıcı bilgiler vermek ve hem de artık yerli yerine oturmaya çalışan kurumlarımıza bir katkıda bulunmak maksadıyla bu mektubu kaleme almaya karar verdik.
             Sayın valimiz, Talasemi Hastaları’nın Ş.Urfa ili genelindeki toplam sayıları 137 olup, bunların hemen tamamı da il bünyesindeki hastanelerde tedavi görmektedirler. Talasemi ve Lösemi gibi tedavileri taze kana bağlı olan ve bu kanlara acil ihtiyaç duyan hastalık türlerinde maalesef artık, gerekli olan taze kanı bulmak durumumuz ortadan kaldırılmış olup, bu tür hastalar hayati tehlike altına itilmişlerdir.
            Sağlık Bakanlığı’nın 2011 yılında yayınladığı genelgeyle hastanelere, zorunlu kan temini yasası uygulamasına geçilmiştir. Bu uygulamayla çok güzel ve sistemli bir yapılanmaya gidilmiş ancak, ilimizdeki hemen tüm kurumların başındaki görevli-yetkili eşhas-ı nadan ki, belli bir grubun ya da kişinin etrafına örülmüş çıkar örgüsünde yer tuttuklarından, bu kurumların başlarına torpil gibi, toplumu içten içe kemiren bir hastalıklı kafanın tezahürünün neticesinin tecellisinin akıbeti olarak atandıkları kurumlarda; başında bulundukları kurumun işleyiş, görev ve sorumlulukları hakkında tam bilgi ve dahi ciddiyete sahip olmadıklarından, her hangi bir vicdani sızlanma da hissetmemektedirler. Bizler, Talasemi ve Lösemi Hastaları ve hasta aileleri olarak bunlardan zaten hiç umutlu olmadık; zira kimin nasıl ve neden bir yerlere getirildiklerini çok iyi ve yakinen biliyoruz. İşin içinde siyaset gibi mübarek bir kurumun, aciz beyinlerdeki marazi işleyişinin yan etkilerini memleketimiz çok ama çok ağır bedeller ödeyerek görmüş ve bunun son bulması için ağır, can yakıcı ve dayanma sınırlarının had safhalarında sabır etmişiz
              Sayın valimiz, bu tür hastaların acil ve taze olan kana ihtiyaçları var. Ve fakat Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeye istinaden, bütün hastanelerin kan ihtiyaçlarını Kızılay karşılayacaktır. İşte, bizim sorunumuzda bu noktada ortaya çıkıyor. Oysa genelgede Hematoloji ve onkoloji hastalarına gereken taze kanı da bu genelgede belirtilmiş olmasına rağmen ve bizzat Sağlık Bakanı Sayın Recep AKDAĞ’ın şahsen bize; bu hastalara gereken kanların aynı gün ve en kısa sürede her türlü imkân ve araçlar kullanılarak (uçak, tren,
Cankurtaran, gemi, otomobil, otobüs vs. gibi bütün vasıtaların) yetiştirileceğini beyan etmelerine rağmen, ne Kızılay ne İl Sağlık Müdürlüğü ve ne de Harran Üniversitesi bu hastalarla ilgili gereken ilgiyi ve ciddiyeti asla göstermemektedirler.
            Sayın valimiz, Kızılay’ın ülke genelindeki kan skandalları ve ilimizde de daha önceki ölümlerle neticelenen vakalara imza atmış olup, halk vicdanında çok kötü bir hissiyata sahiptirler. Anlayacağınız Ş.Urfa, tam manasıyla bir sakandalar şehri. Ve bizler de, Ş.Urfa’lılar olarak bu durumlardan hem muzdaripiz ve hem de şikâyetçiyiz.
            Sayın valimiz, bizler, bu hastaların ihtiyaç duydukları taze kanları istiyoruz. Kim ve nasıl temin edecek bilemiyoruz. Eskiden bizler bu sorunumuzu gideriyorduk. Çok zor oluyordu ama Bunu başarıyorduk. Genelgeye çok sevindik bu zorluklardan kurtulacağız diye ama bu genelge hastalarımızın ölüm fermanıymışlar da, bizler bilemiyormuşuz.
            Sayın valimiz, bu mektup, Türkiye Cumhuriyeti makamlarına yazdığımız ve yazacağımız son ve nihai mektuptur. Zira kendi devletimizin bize sahip çıkmaması şöyle dursun, bize düşmanca bir tavır takınarak ve ölüme duçar bırakmaya yönelmesi, bizleri böylesi düşüncelere yöneltmektedir. Her bir şeyi göze alarak kendi çocuklarımızın hayatları için mücadele edeceğimizi en başta devletimizin etkili vazifesi genelinde 4500 Talasemi hastasının olduğu göz önüne alınırsa ciddiyetimiz ve Sayın valimiz hassasiyetimiz ve halimiz, bu bir dilekçe değildir. Bu bir mektuptur ki, halimizi anlatan. Gayet net görülür ve anlaşılır. Göstereceğiniz ilgiye şimdiden teşekkür ederiz.
                                                                                              Saygılarımla

                                                                      Talasemi hastaları ve aileleri adına
                                                                                 İBRAHİM DİZLEK

Bu haber 2729 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor