Takoran vadisine tekne turları devam ediyor

Siverek Belediyesi'nin düzenlediği Takoran festivali etkinlikleri kapsamında vadinin eşsiz güzelliklerini görmek isteyenlere yönelik tekne turları düzenleniyor.

Takoran vadisine tekne turları devam ediyor
29 Eylül 2018 - 16:53

'Takoran Kültür ve Doğa Festivali' etkinlikleri kapsamında 2. günde de vadinin doğal güzelliklerini görmek isteyen vatandaşlara yönelik tekne turları düzenlenmeye devam ediyor. İlk seferin sabah saat 09.00 sıralarında düzenlendiği tekne turunun ikinci seferi ise saat 14.00 sıralarında yapıldı.

Siverek Belediyesi'ne ait araçlarla Recep Tayyip Erdoğan Sosyal Tesisleri ve Mesire Alanı'na götürülen yüzlerce vatandaş, iskelede bekleyen vapurla vadide gezintiye çıkarılıyor. Belediye Başkanı Resul Yılmaz'ın da katıldığı gezide doğal mağaraların yanı sıra eşsiz doğal yapıtlar dikkat çekiyor.

Takoran vadisinin eşsiz doğal güzelliğe sahip olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Takoran Vadisi'ni de içine alan Fırat Havzası'nı turizme kazandırmak için projeler yürüttüklerini anlattı.

Çalışmalar tamamlandığında vadinin, bölge turizminin lokomotifi olacağına inandığını söyleyen Yılmaz, "Takoran Vadisi bakir koy ve kanyonlarıyla görenleri büyülüyor. Takoran Vadisi ve eklentileri kesinlikle keşfedilmeyi bekliyor. Burayı görme fırsatı bulanlar, tekrar geliyor. Bu vadiyi, bu kanyon ve koyları, Fırat'ın masmavi el değmemiş sularında gizli batık kilise ve doğal mağaralarını insanlarımıza tanıtıyoruz." dedi.

Takoran Vadisi'nin tanıtılması amacıyla festivalin düzenlendiğini belirten Yılmaz, çalışmaların sürdürüleceğini söyledi.

Haber Merkezi




Bu haber 2582 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması