Tahliye Kararı Saklanınca 2 Yıl Fazladan Cezaevi Yattı

Yargıtay tarafından 2014 tarihinde hakkında tahliye kararı verilmesine rağmen 2 yıl boyunca keyfi olarak cezaevinde tutulduğunu belirten Hizbullah hükümlüsü Sebih Sever tahliye edildi.

Tahliye Kararı Saklanınca 2 Yıl Fazladan Cezaevi Yattı
01 Eylül 2016 - 11:29





FETÖ/PDY ilişkili yargı mensupları tarafından uygulanan hukuksuzluklarla ilgili yeni bir mağduriyet daha ortaya çıktı. Hizbullah hükümlüsü Sebih Sever’in, Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından 2014 tarihinde hakkında tahliye kararı verilmesine rağmen bu kararın saklandığı ve 2 yıl boyunca keyfi olarak cezaevinde tutulduğu iddia edildi.

15 Temmuz ABD destekli darbe girişiminden sonra başlatılan soruşturmalar kapsamında başta yargıda olmak üzere, askeri ve sivil bürokraside on binlerce kişi açığa alındı, tutuklandı. FETÖ ilişkili asker, polis ve yargı mensuplarının neden olduğu mağduriyetlerden en ilginci ise Hizbullah hükümlüsü Sebih Sever’in yaşadıkları

Dün gece tutuklu bulunduğu Siverek T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumdan tahliye edilen Sebih Sever, 2 yıl boyunca keyfi olarak cezaevinde tutulduğunu belirterek yaşanan hukuksuzluğu dile getirdi.

10 yıl boyunca cezaevinde kalan Sever, yaşadığı hukuksuzluklar karşısında tüm hukuksal başvurularına rağmen sesini kimseye duyuramadığını, 15 Temmuz darbe teşebbüsünün ardından devlet içindeki yapılanmaları deşifre olan FET֒nün kendisini bilinçli ve kasıtlı olarak mağdur ettiğini söyledi.

“2 yıl keyfi olarak cezaevinde tutuldum”

Kendisine isnat edilen suçların 18 yaşından küçük olduğu dönemde gerçekleştiği mahkemece tespit edildiğini belirten Sever, “Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılırdım. Hâlbuki 22.07.2010 tarihli 6008 sayılı yasanın 9. Maddesiyle 5275 sayılı CGTİHK’in 107/4 maddesine eklenen son fıkrada, ‘Ancak bu fıkra hükümleri çocuklar hakkında uygulanamaz’ hükmü vardır. Ben de karşılaştığım bu hukuksuz durumu 2011 tarihinden itibaren dilekçelerle yetkili mercilere bildirmeme rağmen bir sonuç alamadım. Yaptığım başvurular, yargıda etkin olan paralel hâkim ve savcılar tarafından sürekli reddedildi. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından bana ceza veren paralel hâkim ve savcılar tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ben de yeniden başvuruda bulunarak yaşadığım hukuksuzluğu dile getirdim. Allah’a şükür yaşadığım mağduriyet dikkate alınarak tahliye kararı verildi. Sonradan gördük ki Yargıtay 9. Ceza Dairesi de 2014 tarihinde, çocuk hükümlü olduğumdan ‘terör’ suçundan yargılanamayacağıma karar vermiş. Fakat yine de 2 sene keyfi olarak cezaevinde tutuldum. Bu mağduriyetimin giderilmesi konusunda kanuni olarak yargı yoluna başvuracağım.” dedi.

Öte yandan, ABD destekli 15 Temmuz FETÖ darbe girişimiyle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşma kapsamında, haklarında gözaltı kararı verilen Yargıtay üyelerinin arasında çıkarıldıkları mahkemece tutuklananalar arasında başta Yargıtay 9. Ceza Dairesi eski Başkanı Ekrem Ertuğrul olmak üzere diğer üyelerin de bulunduğu biliniyor.

www.siverekgenclik.com

FOTO GALERİ


Bu haber 4496 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla ilgili açıklama
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla...
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor