SYDV ALIMLARINDA DEDİĞİMİZ ÇIKTI

Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından yapılan personel alımlarında yapılan tutarsız uygulamaların bazıları değiştirildi.

SYDV ALIMLARINDA DEDİĞİMİZ ÇIKTI
24 Ağustos 2012 - 12:25

ŞANLIURFA- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından, SYDV Teşvik Fon Kurulu'nun vakıflarda çalışacak personelin niteliklerini belirleyen "Norm Kadro Standartları, Nitelikleri, Özlük Hakları ve Çalışma Şartlarına İlişkin Esaslar ve 4857 sayılı İş Yasasına binaen yapılan personel alımlarında yapılan tutarsız uygulamaların bazıları kaldırıldı.



İŞTE YENİ UYGULAMALAR


 


- Alımlarda ikamet şartı getirilmesi,


- Başvuru yapacak aday aktif olan ilanlardan sadece 1 tanesine başvuruda bulunabilmesi,


- Başvurular internet üzerinden yapıldıktan sonra belirlenen süre içerisinde başvuru evraklarını başvurulan vakfa teslim edilmesi,


- Alımlarda Üniversitelerin en az 4 yıllık eğitim veren İktisadi ve İdari birimler, Eğitim Fakülteleri ile Diğer fakültelerin Sosyoloji, Psikoloji, Rehberlik ve Psikolojik danışmanlık, Halkla İlişkiler ve Sosyal Hizmetler bölümlerine öncelik verilmesi



ESKİ UYGULAMALAR


 


—Alımlarda ikamet şartı bulunmaması, alımlarda ikamet şartı bulunmadığından Siverek SYDV’ye Türkiye genelinde birçok yerinden başvuru yapılmış. Mülakata çağrılan 36 kişiden sadece 12’si mülakata katılmıştır. Sitemiz tarafından yapılan haberler ve BİMER başvurusunda mağduriyetler dile getirilmesine rağmen herhangi bir düzeltme yapılmamıştır.


 


—Başvuruda bulunan adayların sınırsız tercih hakkının olması, Sınırsız tercih hakkını sahip olan aday, Türkiye genelindeki birçok ilana başvuru yapmış, başvurusu kabul edildiği halde mülakata katılmamış, bu şekilde diğer adayların mağdur edilmesine sebep olmuştur. Siverek Gençlik Sitesi tarafından yapılan haberlerde durum defalarca dile getirilmiş, Siverek Kaymakamlığı’na mağduriyetlerin önlenmesi amacıyla çağrı yapılmasına rağmen çağrımız dikkate alınmamıştır.


 


— Başvuruların internet üzerinden yapılarak, evrakların mülakat tarihinden önce teslim edilmesi. Evrak teslimi zorunlu olmadığından dolayı birçok aday mülakata kazanmasına rağmen evraklarını teslim etmemiş buna rağmen mülakata katılanlar listesine yer alarak, başvuran diğer adayların mağdur edilmesine neden olmuştur.


 


—Eğitim mezunları ve Fen Fakültesi mezunlarının da ilanlara başvuruda bulunması, Bu sebeple Siverek’te mülakata çağrılan 36 kişi arasında ve SYDV’ye yerleşen 12 kişi arasında, 1 tane bile İktisadi ve İdari birimler fakültesi mezunu yoktur.


Yapılan yanlış uygulamalar ile ilgili BİMER'e yapılan başvurular sonuç vermemiş, mağdur adaylar nezdinde BİMER güvenirliğini kaybetmiştir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın alım sürecinde yaptığı değişikliklerin mağdur olan adayların mağduriyetini ne derece gidereceğini merak ediyoruz..


Aile Sosyal ve Politikalar Bakanlığı daha önceki alımlardaki gibi 2011 yılındaki KPSS sonuçlarının kullanılması uygulanmasını devam ettirerek, alımlardaki dengeyi yine sağlayamamıştır.


 


www.siverekgenclik.com

Bu haber 3998 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu