SUSUZ KÖYLERİN SORUNU BİN GÖLET PROJESİ KAPSAMINDA ÇÖZÜLECEK

Lütfü YALGI/SİVEREKŞanlıurfa’nın en büyük ilçelerinden biri olan, geniş yüz ölçümü yüzünden kırsal alanda yaklaşık 650 yerleşim alanı olan

SUSUZ KÖYLERİN SORUNU BİN GÖLET PROJESİ KAPSAMINDA ÇÖZÜLECEK
23 Ocak 2012 - 10:25
Siverek ilçesinde yıllardır yapılan sondaj çalışmasına rağmen su bulunmayan susuz yerleşim alanlarının su sorunu Devlet Su İşleri(DSİ) Genel Müdürlüğünün Türkiye genelinde başlattığı '1000 Gölet Projesi' kapsamında 8 gölettin Siverek ilçesinde yapılacağı belirtildi.

İlçe Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Siverek İlçesinin il düzeyinde bir yerleşim birimi olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti ’’İlçemizin en önemli sorunlarından biri su sorunudur. Yıllardır KÖY–DES çalışmaları kapsamında onlarca köyümüz suya kavuştu. Ancak tüm sondaj çalışmalarına karşın 38 yerleşim alanımızda su bulunamadı. Bu yerleşim alanlarımızın su sorunun çözmek amacıyla başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız ve bölge milletvekillerinin desteğiyle DSİ Genel Müdürlüğünün '1000 Gölet Projesi' kapsamında Siverek İlçesinin susuz yerleşim alanlarının bulunduğu alanlara 8 gölet yapılarak arıtma sistemiyle 38 yerleşim alanımızın su sorununu çözeceğiz. Su sorununun çözümü çalışmalarımız devam ediyor’’ dedi.










Bu haber 2384 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Başkan Mehmet Kuş, Çocukların Bayramını Kutladı
Başkan Mehmet Kuş, Çocukların Bayramını Kutladı