SUSUZ KÖYDE YAŞAYAN KADINLARIN UMUDU R.TAYYİP ERDOĞAN

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek İlçesine bağlı, ilçeye 30 Km uzaklıkta bulunan 33 haneli, yaklaşık 400 nüfuslu Kartal Köylüleri

SUSUZ KÖYDE YAŞAYAN KADINLARIN UMUDU R.TAYYİP ERDOĞAN
10 Aralık 2010 - 21:30
KADINLAR KÖY KUYUSU ÜZERİNDE NÖBET TUTUYOR

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı ilçeye 30 Km uzakta bulunan 33 haneli yaklaşık 400 nüfuslu kartal köylüleri köyden 1 Km uzakta bulunan kuyudan eşeklerle köye içme suyu taşıyorlar.
   
Siverek Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğinin 5 yıl önce sondaj çalışması yaptığı köyde su bulunmadığını belirten köylüler tüm başvurulara rağmen köyde su çalışmasını yapılmadığını belirterek yetkililerden köylerine su getirmesini istediler.
  
Köy sakinleri adına konuşan Ramazan İnan yaptığı açıklamada şunları kaydetti "Köylere Hizmet Götürme Birliği yıllar önce içme suyu için bir çalışma yaptı. O dönemde sondaj vurulan yerden su çıkmayınca bu güne kadar hiçbir çalışma yapılmadı. Köyümüzde arazi taşlık olduğu için geçimimizi hayvancılıkla sağlıyoruz. Su bulunmadığı için her yıl daha sulu bölgelere göç edip kışın tekrar köye geliyoruz. İçme suyu bulunmadığı için şehir merkezinden tankerlerle içme suyu temin etmeye çalışıyoruz. Köyümüzde bir tek kuyu vardır. Yıllar önce dedelerimizin açtığı bu kuyu köyün 1 kilometre ilerisinde tepede bulunuyor. Kadınlar her gün 1 Km gidiş, 1 km geliş olmak üzere 2 Km  yol yürüyerek eşeklerin yardımıyla içme suyu getirmeye çalışıyorlar. Kadınlar bazen günde 3 kez gidip gelmek zorunda kalıyorlar. Köyün nüfusu fazla olduğu için bazen kuyudaki su tükeniyor. Kuyuya tekrar su dolması için kadınlar saatlerce kuyu başında nöbet tutuyor. Köyümüzün en büyük sorunu su sorunudur" dedi.
    
SUSUZ KÖYDE YAŞAYAN KADINLARIN UMUDU BAŞBAKAN 
     
Köyde yaşayan kadınlardan Sultan İnan yaptığı açıklamada, susuzluğun çilesini en çok kendilerinin çektiğine dikkat çekerek şunları kaydetti "Eskiden bu kuyu içme suyu için yeterli geliyordu. Köyde nüfus artınca kuyu suyu yetersiz kaldı. Sayın Başbakanımızdan rica ediyoruz, susuzluğun çilesini en çok biz çekiyoruz. Allah aşkına Başbakan bize  yardımcı olsun" dedi.
   
Köylüler susuzluğun giderek çekilmez olduğunu köydeki bir tek kuyunun suyunun ise sağlıklı olmadığına, buna rağmen susuzluk yüzünden geçim kaynakları olan hayvancılığı yapamadıklarını, köyde su sorunu çözülmese birkaç yıla kalmaz köyden göçlerin artacağına dikkat çektiler.




Bu haber 2111 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü