SURUÇ'TA DERİN YAPININ OYUNUNU HÜDA-PAR BOZDU

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde polisin, HÜDA PAR ilçe binası yakınlarında duvarlara PKK ve Öcalan lehine sloganlar yazdığı iddiası ilçede huzursuzluğa neden oldu. HÜDA PAR ilçe yetkilileri, olayla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu.

SURUÇ'TA DERİN YAPININ OYUNUNU HÜDA-PAR BOZDU
01 Mart 2014 - 13:22

ŞANLIURFA - HÜDA PAR Suruç ilçe binasının duvarına PKK ve Öcalan lehine slogan yazan kişinin polis olduğu yönünde ki söylentiler 'ilçede derinler işbaşında mı? sorusunu akla getirdi.

HÜDA PAR Suruç ilçe yönetiminden Salih Ateş, duvarlara PKK ve Öcalan lehine sloganlar yazan kişinin polis olduğunu iddia ederek şahıs hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Saat 23.30 sıralarında parti binasından çıktığı esnada Eski Sanayi yakınlarında park eden bir aracın yanında duran bir kişinin HÜDA PAR ilçe binasının duvarına yazı yazdığını gördüğünü ifade eden Ateş, duvara yaklaştığında 'Biji Serok Apo' yazısını gördüğünü söyledi.

Yazıyı yazan şahsın daha önceden gördüğü Suruç Emniyet Müdürlüğü personeli olduğunu belirten Ateş, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Ateş, savcılığa verdiği dilekçede şu ifadelere yer verdi:

''Müşteki: Salih ATEŞ

Olayın olduğu Saat: 23.30 ile 2345 arası ''Ben HÜDA PAR yönetiminden olup gece parti binasından çıktıktan sonra binamızın karşısındaki ara sokakta (Eski Sanayi) bir aracın durmuş olduğunu fark ettim ve merak edip bakmaya gittim. O sırada bir kişinin sokakta, bir kişinin de gri metalik ford cornnect aracın içinde olduğunu fark ettim. Sokağın karanlık olmasından aracın içindeki şahsın kim olduğunu görmedim ama araç dışında duran kişiyi gördüm. Araç dışındaki şahsı daha önceden de tanıyorum ve bunun Suruç İlçe Emniyet Müdürlüğünün personeli olduğunu da biliyorum. Söz konusu olan şahsın fiziki özellikleri 1.75/1.80 boylarında zayıf ve ince bıyıklı birisidir. Tanıdığım şahsın duvara yazı yazdığını gördüm. Onu görmemle o da beni fark edip elindeki sprey boyayı yere bırakarak bana döndü ve birkaç saniyelik bakışmanın ardından bana bunu sen mi yazdın dedi bende, ne yazıldığını merak edip yazının karşısına geçtim. Duvarda ‘Biji Serok Apo’ yazısı soluma dönünce de HDP yazısının yazılı olduğunu gördüm. Sonra soruyu soran şahsa dönerek sen benim nereden geldiğimi ve hangi partiye üye olduğumu biliyorsun dedim ve daha fazla durmayarak oradan birkaç adım uzaklaşıp tekrar arkama baktığımda şahsın duvara dönük spreyi duvara sıktığını gördüm. Oradan uzaklaşıp gittim ve HÜDA PAR Belediye Başkan adayını aradım ona olayı aktardım başkan adayımız olayı savcılığa bir dilekçe ile ileteceğini ve benim de eve gitmemi söyleyince ben de eve gittim gerekli şahıslar hakkında soruşturmanın yapılmasını arz ederim.''

Ateş, o gece gördüğü şahsı daha önce defalarca Suruç Emniyeti’nde gördüğünü söyledi.

HÜDA PAR Suruç Belediye Başkan Adayı Mustafa Durmaz da, olayla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın ise, il binasında basın açıklaması yaptı. Yalçın, ''Yeni aldığımız habere göre emniyette görevli polis memurları biraz önce Suruç'taki seçim bürosuna giderek üyemiz Hüseyin Ateş ile görüşüp, kendisini tehdit etmişler. Polisin bu olay ile ilgili olarak kendilerine, “BDP afişini göstererek neden onlar yaptı demiyorsunuz? Demiş” ifadelerini kullandı.

Yalçın, partilerine 150’nin üzerinde saldırı yapıldığını belirterek bu saldırıların faillerinin yakalanmadığına dikkat çekti.

Şanlıurfa Valiliğine ve Emniyetine bu olay ile ilgili acilen soruşturma başlatma çağrısında bulunan Yalçın, birilerinin halkın huzurunu bozmaya çalıştığını ifade etti.

(Osman Gülebak, Ömer Taş - İLKHA)


Bu haber 3797 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü