SURİYELİ MÜLTECİLER TÜRKÇE ÖĞRENİYOR

Siverek Halk Eğitimi Merkezi tarafından, Siverek’te yaşayan Suriyeli mültecilere yönelik Türkçe Öğretimi ve Dil Kursu açıldı.

SURİYELİ MÜLTECİLER TÜRKÇE ÖĞRENİYOR
06 Şubat 2013 - 09:48

ŞANLIURFA- Siverek Halk Eğitimi Merkezi tarafından, Suriye’de yaşanan iç savaştan dolayı Türkiye’ye sığınarak Siverek’e yerleşen, Suriyeli mültecilere yönelik “Türkçe Öğretimi ve Dil Kursu” açıldı. Türkçe Kursu, Arapça ve Kürtçe bilen Türkçe Öğretmeni Mahmut Kışlar tarafından veriliyor.Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda akşamleyin saat 17.30’da başlayan kursa aralarında mühendis, öğretmen, sağlıkçı ve üniversite mezunlarının da bulunduğu 30’a yakın kişi devam ediyor.

Esad zulmünden dolayı Suriye’nin Humus kentinden Siverek’e gelerek özel bir okulda fizyoterapist olarak çalışan Suriye vatandaşı Muhammed El Hendi (23) kurs hakkında yaptığı açıklamada şöyle konuştu, “Burada Suriye’den gelen arkadaşlarımla birlikte Türkçe öğreniyoruz. Hocamızın sayesinde hızlı bir şekilde Türkçe öğreniyoruz.Bize bu fırsatı sunduğu için Siverek Halk Eğitim Merkezine çok teşekkür ediyorum” dedi.

2 Ay sürecek kurs sonunda başarılı olan öğrencilere belge verilecek.

Öte yandan kurs haberinin yapıldığı sırada bazı öğrencilerin fotoğraf ve video çekimi sırasında, karede yer almak istemeyerek dışarı çıkmaları dikkat çekti.

www.siverekgenclik.com





Siverek'te Suriyelilere Yönelik Türkçe Kursu ile siverekgenclik


Bu haber 3829 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü