SURİYELİ BARIŞ ELÇİSİ BELEDİYE BAŞKANI VE KAYMAKAMI ZİYARET ETTİ

Mehmet SEZGİN/SİVEREKHalep Üniversitesi Öğretim Üyesi olan, aynı zamanda ülkesinde tanınmış bir ressam olan Prof Dr. Yahya Kaakeh

SURİYELİ BARIŞ ELÇİSİ BELEDİYE BAŞKANI VE KAYMAKAMI ZİYARET ETTİ
05 Ağustos 2010 - 00:45
Ortadoğu barışına dikkat çekmek ve Türkiye Suriye dostluğunu pekiştirmek amacıyla Türkiye’de 25 ili kapsayacak gezisine Gaziantep’ten başladı. Şanlıurfa’a ziyaretinin ardından Siverek ilçesine geldi.
  
Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak’ı makamında  ziyaret edip Türkiye Suriye  dostluğunu  belirten rozeti  yakasına takıp  bisikletle  yaptığı seyahattin  amacını  anlattı.
 
Kaakeh, Barış seyahati adını  verdiği  projeyi Türk insanına  anlatacağını gezisiyle  orta  doğu  barış projesine katkı sunmayı amaçladığının belirterek şöyle   devam etti’’Gezdiğim yerleri ve ziyaret ettiğim yetkililerden bilgi alıyorum  bu gezinin  bilgilerinden oluşan Türkiye Suriye  halklarının kardeşliğine katkı sunacak bir kitap hazırlayacağım’’dedi
    
Suriyeli barış elçisinin ziyaretinden memluk duyduğunu belirten Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, barış elçisini iki gün Siverek’te misafir edeceklerin’’belirti.
       
Suriyeli  barış elçisi  daha sonra ilçe kaymakamı Kemal Yıldız’ı  makamında  ziyaret ederek  projesi hakkında  kaymakamı da  bilgilendireceğini ,iki gün  Siverek’te dinlendikten sonra Diyarbakır hareket edeceğini  Diyarbakır  ziyaretinin ardından Van iline  gidip oradan İran’a  geçeceğini İran’dan Erzurum üzeri Karadeniz bölgesini dolaşıp turunu tamamlayacağın  belirtti.
Bu haber 1835 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem