Ş.URFA'DA MUSTAZAFLAR PANELİ DÜZENLENDİ

Mustazaflar Cemiyeti Şanlıurfa Şubesi, "Dünya Mustazaflar Haftası" nedeniyle "Geçmişten Günümüze Mustazaflar" adlı bir panel düzenledi.

Ş.URFA'DA MUSTAZAFLAR PANELİ DÜZENLENDİ
19 Mart 2013 - 11:52

ANLIURFA - Mustazaflar Cemiyeti Şanlıurfa Şubesi, "Dünya Mustazaflar Haftası" etkinlikleri kapsamında "Geçmişten Günümüze Mustazaflar" adlı bir panel düzenledi. Panele Doğruhaber gazetesi yazarlarından Said Şahin, Mehmet Yavuz ve Suat Yaşasın katıldı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği panel saat: 19.30`da başladı.

Cumhuriyet dönemiyle beraber dine savaş açıldı
Cumhuriyet döneminden önce Müslümanların Kur`ana göre yaşadıklarını ifade eden Mehmet Yavuz, bundan etkilenen bir Fransız gazetecinin İslam`a girdiğini söyledi. Cumhuriyet dönemiyle beraber dine savaş açıldığını ifade eden Yavuz, savaşın sözde aydınların eliyle yapıldığını söyledi. Her gün artan anarşinin, cinayetlerin, hırsızlıkların tek sebebi vahiyden uzaklaşmanın bir sonucu olduğunu belirten Yavuz, Lozan`dan sonra her şeyin değiştiğini ve günümüze kadar gelen sorunların bunun sonucu olduğunu ifade etti.

28 Şubat devam ediyor
İslam coğrafyasının dört bir yanında katliamların yapıldığını belirten Doğruhaber gazetesi yazarlarından Said Şahin, Müslümanların dünyevileştiğini, zevk ve sefaya önem verdiğini, bundan dolayı bu hale geldiğini ifade etti. Şahin İslam düşmanlarının Müslümanların arasına sınırlar çizdiğini, parçalara böldüğünü, sonrada kültürlerini empoze ederek sinemayla, dizilerle, gece kulüpleriyle Müslümanları ifsat ettiğini söyledi.

Tarihin her döneminde ilahlık taslayanların olduğunu, ülkemizdeyse ordunun bunu yaptığını ifade eden Şahin, "Orduya bağlı derin yapılar halka büyük zulümler, darbeler yaptı. Derin yapılar zayıf karakterli insanları ajanlaştırıp eline silah vererek cinayetler işlettirdi, sonra da bu cinayetleri Müslümanlara yükledi. 2000`li yıllarda 25 bin insan gözaltına alındı. Bunlardan çoğu müebbet hapse mahkûm edildi. 28 Şubat bitmemiştir, hala başka bir renkle devam etmektedir.

Güllü çevik`e verilen ceza, Mustazaf-Der`in kapatılması, İhya-Der`e verilen 150 yıl ceza gibi olaylar hep bu dönemde olmuştur. Roboski katliamı hala aydınlatılmamıştır" dedi.

Suriye sorunu
Yazar Suat Yaşasın ise Allah`ın diniyle hiç kimsenin savaşamayacağını, zalim diktatörlerin bir bir devrildiğini, İslam baharıyla başlayan sürecin mustazafların zaferiyle biteceğini belirtti. Suriye konusuna da değinen Yaşasın, Suriye`deki sorunu tüm Müslümanların beraber çözmeleri gerektiğini vurguladı.

Panel Ömer Soyaslan Hocanın yaptığı kapanış duasıyla sona erdi.


(Osman Gülebak-İLKHA)


Bu haber 3852 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu