Ş.URFA GAZETECİLER BİRLİĞİ SALDIRIYI KINADI

Şanlıurfa Gazeteciler Birliğinden Siverek'te gazetecilere saldırıya kınama geldi.

Ş.URFA GAZETECİLER BİRLİĞİ SALDIRIYI KINADI
20 Ağustos 2013 - 10:13

Şanlıurfa Gazeteciler Birliği adına yazılı bir açıklama yapan Veysel Polat; "Siverek Devlet Hastanesi önünde trafik kazasında yaralanan Medeni İzol'un yakınları tarafından kamuoyunu bilgilendirmek için haber yapmak isteyen gazetecilere yapılan saldırıyı anlamsız buluyor ve şiddetle kınıyoruz.

Şanlıurfa’mızın Siverek ilçesinde görev yapan meslektaşlarımızın, meydana gelen bir trafik kazasını haber yapmak maksadıyla çekim yaparken saldırıya uğrayan meslektaşlarımız, Siverek Haber Editörü Abdullah Hakan Lale, İlke Haber Ajansı Muhabiri A. Deniz Uğurlu, İHA Siverek Muhabiri Bahattin Yolaçan, Kanal Urfa Muhabiri Lütfü Yalgı, TRT Muhabiri Ahmet Cemil Çiftel uğradıkları saldırı sonucu darp edildiği yetmezmiş gibi kamera ve fotoğraf makineleri de kırıldı.

Gazetecinin görevi kamuoyunu bilgilendirmek, yaşanan olumlu ya da olumsuz olayları topluma yansıtmaktır. Yalnızca kamuoyunu bilgilendirmek amacında olan gazetecilerin bu görevi tüm demokrasiye inanan ülkelerde anayasal güvence altındadır. Gazetecilere yönelik saldırılar, toplumun haber alma, bilgilenme hakkını engellemeye yönelik olduğu kadar, basın özgürlüğüne yönelik de bir saldırıdır.

Görevini ifa eden meslektaşlarımıza yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor ve yetkilileri göreve davet ediyoruz." dedi.

Kaynak: http://www.balikligol.com/haber/gazeteciler-birliginden-saldiriya-kinama8207-22877.html


Bu haber 2180 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor