Şükrü Dolaş'ın HÜDA PAR aday adayı Uğurlu ile röportajı

İrfan Gazetesinden Gazeteci Şükrü Dolaş, HÜDA PAR Şanlıurfa Milletvekili Aday Adayı Gazeteci Abdurahman Deniz Uğurlu ile yaptığı röportaj

Şükrü Dolaş'ın HÜDA PAR aday adayı Uğurlu ile röportajı
15 Mayıs 2018 - 21:21



İnsanın içinden biri siyasete atılınca, aday adayı kadar arkadaşları dostları heyecan duyar. 30 Yılık bir gazeteci olarak son 15 yıldır birlikte çalıştığım değerli dostumun siyasette ile ilgili düşünceleri, ikimizi de tedirgin eden gençlerin madde bağımlılığı, bizim için bir sevda olan Siverek kentinin gelişimi için çiçeği burnunda Milletvekili aday adayı Abdurahman Deniz Uğurlu ile İrfan gazetesi okurları için konuştum.

Şükrü Dolaş: Abdurahman Deniz Uğurlu Kimdir ?

1978 Siverek doğumluyum. İlk, orta ve lise öğretimimi Siverek'te tamamladım. Dicle Üniversitesi Bilgisayarlı Muhasebe ve Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdim. 2003 yılında Antalya'da Türkiye'nin en büyük web tasarım şirketlerinin birinde çalıştım. 2004 ile 2006 yılları arasında Siverek merkez ve köylerinde bilgisayar ve sınıf öğretmenliği yaptım. 2007 yılında özel bir rehabilitasyon merkezinde müdürlük görevinde bulundum. 2003 yılından beri Siverek'in ilk profesyonel web sitesi olan www.siverekgenclik.com sitesinde haber editörlüğü yapıyorum. 2007 yılından beri de ulusal bir ajansta muhabirim. Evli ve 3 çocuk babasıyım.

Şükrü Dolaş: Neden siyasete atıldınız ?

Daha önce sivil toplum kuruluşları bünyesinde ilçemiz ve bölge sorunları ile ilgili çeşitli çalışmalarım oldu. Örneğin, Siverek'te madde bağımlılığı önlemek ve kan davalarına dikkat çekmek amacıyla bir çok çalışma yürüttüm. Mağdur, muhtaç ve fakir ailelere yönelik birçok STK ile yardım çalışmalarında bulundum. Siverek'i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği ile birlikte çeşitli faaliyetler yürüttüm. Bu bağlamda madde bağımlılığı ile ilgili bir web sitesi kurdum.

İlçemizdeki kan davalarına dikkat çekmek amacıyla da " Silahların gölgesinde yaşamak istemiyoruz" sloganıyla gazeteci arkadaşlarımız ile birlikte sivil bir irade ortaya koyduk. İlçedeki tüm web siteleri gün boyunca sitelerini kapatarak "kan davalarına" olan tepkilerini ortaya koydular. Bu etkinliğimiz ulusal basında geniş yer aldı.

Ayrıca, ilçemizdeki kültürel yozlaşma ve ahlaki çöküntüye dikkat çekmek ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumak amacıyla Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği bünyesinde birçok seminer verdim.

Yaptığım bu çalışmalara ivme kazandırmak amacıyla siyasete atılmaya karar verdim. Bu amaç ile 24 Haziran tarihinde yapılacak genel seçimde, HÜDA PAR Şanlıurfa milletvekilliği için başvuruda bulundum.

Şükrü Dolaş: Türkiye ekonomisi ile ilgili ne söylemek istersiniz

Türkiye ekonomisinde faize dayalı ekonomik sistem uygulanmaktadır. Gerek kamu, gerek bankacılık sektörü ve gerekse de bireyler arası ticari ilişkilerde faiz temelli anlayışı yanlış görüyorum.

Devlet, halkına faizi çekici hale getirerek sunmamalıdır. Bugün asgari ücretle çalışan bir işçi, maaş bordosunu bankaya vererek kredi adı altında faiz denen illete bulaşabiliyor. Bunun önlenmesi için faize dayalı ekonomik sistemden vazgeçilmelidir.

Faizsiz kredi imkanları devlet tarafından sağlanmalıdır.

Devlet temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan asgari ücretliden vergi almamalıdır.

En alt gelirli vatandaşlar için su, elektrik, doğalgaz ücretsiz olmalıdır.

Gelir dağılımındaki adaletsizlik son bulmalıdır.

Üniversite mezunu olan işsizler ordusu her geçen gün artmaktadır. Üniversite mezunları için kamu ve özel sektörde iş imkanları oluşturulmalıdır.

İktisadi yönden geri kalmış bölgeler için acil teşvik yasaları çıkarılmalıdır.

Şükrü Dolaş: Siverek ile ilgili sorunlar ve sorunlara karşı projeleriniz var mı ?

Düşünce ve anlayış sorunu

Siverek'in için en büyük sorun önce düşünce ve anlayışta başlıyor. Siverek'te hakim olan mevcut sistem, insanların sağlıklı düşünmesinin ve karar vermesinin önüne geçiyor. Bu kronik sorunu siyasi yollarla çözmeniz oldukça zor. Sivil toplum kuruluşları ile birlikte bir bilinç ve sinerji oluşturarak, bu yapının zararlı etkilerini minimize edebilirsiniz.

Ölüm yolu sorunu

Siverek'te ölüm yolu olarak adlandırılan Siverek- Diyarbakır, Şanlıurfa Karayolu var. Bu yolda karşıdan karşıya geçmeye çalışan 50'nin üzerinde çocuk, kadın ve yaşlı hayatını kaybetmiştir. Bu yol çevre yolu olarak düzenleneceği söylenmesine rağmen halen bir adım atılmamıştır. Aynı şekilde Siverek- Çermik Karayolunda da onlarca insan can vermiştir. İnsan hayatını hiçe sayan bu anlayışa karşı en yüksek perdeden tepki gösterilmesi gerekir. Kahta/ Adıyaman yolu ile Şanlıurfa/Diyarbakır yolu için çevre yolu çalışmaları bir an önce başlanması gerektiğine inanıyorum.

Elektrik problemi

Siverek halkının son zamanlarda yaşadığı en büyük problemlerden biri yüksek gelen elektrik faturaları ve haksız şekilde yazılan elektrik kaçak kullanımı cezası iddialarıdır. Bu uygulamalara son vermek için siyasi bir irade ortaya konmalıdır. Bu konuda sorumlu kurum hakkındaki iddialar ile ilgili yasal olarak tüm adımlar atılmalıdır.

Organize sanayi bölgesi sorunu

Organize sanayi bölgesinin yıllar önce Viranşehir'de olduğu gibi faaliyete başlaması ve ikinci sanayi bölgesi için yer araştırması yapmamız gerekirken halen yerimizde sayıyoruz.En son durum 2016 tarihinde Siverek Organize Sanayi bölgesinin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca Onaylanmasıdır. Yılan hikayesine dönen OSB sorunu Siverek halkına yapılan çok büyük bir haksızlıktır.

Mevsimlik işçi problemi

İlçemizin en büyük sıkıntılarından olan mevsimlik çalışma işçilerinin yaşadığı sıkıntıları çözmek adına bir şeylerin yapılması gerektiğine inanıyorum. Mevsimlik işçilikten dolayı çocukların eğitim-öğretimden uzaklaşması, gittikleri yerlerde birçok mahrumiyet ve mağduriyet yaşanması bu bölgenin kaderi olmamalıdır. Bunun için ne gerekiyorsa yapılması gerektiğine inanıyorum ve inşallah bunu yapacağız.

Vekaleten yönetilen kurumlar

Siverek'teki en büyük problemlerden biride vekaleten yönetilen kurumlardır. Birçok kurum vekaleten yönetilmektedir. Buda başlıca birçok soruna neden olmaktadır. Kurumlardaki işleyişte istikrardan söz etmek mümkün olmamaktadır. Her değişen kurum amiri kendi ekibini oluşturmakta, buda kurumlardaki işleyişi zorlaştırmaktadır.

Kültürel yozlaşma ve ahlaki çöküntü sorunu

"Dindar nesil yetiştirme" projesi altı doldurulmadığı için hedefine ulaşamamıştır. Bu proje "ahlaklı insan yetiştirme" projesine dönüşmelidir. Bunun içinde "Def-i mefasid, celb-i menafiden evladır" mecelle kaidesine göre, önce mevcut kötülükler ortadan kaldırılmalı, bataklıklar kurutulmalı; Sonra da gençler hayırlı işlere kanalize edilmelidir.

Madde bağımlılığı problemi

Toplumumuzda her geçen gün madde kullanımının arttığına ve madde kullanım yaşının ilkokullara kadar düştüğüne şahit oluyoruz. Madde bağımlılığı sorununda en önemli etken eğitim ve ailedir. Okullarda madde bağımlılığı ile ilgili seminerler düzenlenerek, emniyet birimleri ile koordineli şekilde okul çevrelerinde çeşitli önlemler alınmalıdır. Okul idaresi çeşitli aralıklarla aileler ile görüşerek madde bağımlılığı ve çeşitli kötü alışkanlıklar ile ilgili aileleri bilgilendirmelidir.

Milletvekiline ulaşamama sorunu

Yalnız seçim dönemlerde gözüken vekil profili yerine halk ile iç içe olan bir vekil profili oluşturulmalıdır. Seçim zamanlarda vatandaşın ziyaret edilmesini, vatandaşa saygısızlık olduğuna inanıyorum. Vatandaşlar yaşamış oldukları sorunları, parti kanalı ile değil de,  STK veya muhtarlar kanalıyla vekillere ulaştırabilmelidir.

Şükrü Dolaş: Neden HÜDA PAR'ı tercih ettiniz

HÜDA PAR'ı tercih etmemdeki en önemli sebep, HÜDA PAR'ın sahip olduğu değerler ve ilkeler üzerine siyaset yapmasıdır. Siyasiler tarafından "Siyaset" kurumu çok kirletildi. Siyaset denince akla, maalesef "İnsanları kandırma sanatı" geliyor. Halbuki siyaset toplumu en güzel şekilde idare etme sanatıdır. HÜDA PAR, siyasetin insanları kandırma sanatı değil de, siyasetin inanç, erdem ve ahlak temelinde, dürüst ve temiz bir siyasi anlayışla yapılabileceğine kanıtlayan bir partidir. Bu sebeple HÜDA PAR'ı tercih ettim.

(DEVAM EDECEK)


Bu haber 6621 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla ilgili açıklama
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla...
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor