SORUYORUZ, ÖLÜM YOLU DAHA KAÇ CAN ALACAK ?

Siverek- Diyarbakır karayolunda kamyonun altında kalan 12 yaşındaki çocuk feci şekilde can verdi.

SORUYORUZ, ÖLÜM YOLU DAHA KAÇ CAN ALACAK ?
27 Eylül 2013 - 16:16




ŞANLIURFA- Siverek ilçesinde, Şanlıurfa- Diyarbakır Karayolunun geçmiş olduğu Yenişehir Mahallesinde, parkta arkadaşları ile birlikte top oynayan Halit Gülpınar İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Ferhat Gez (12) topunun caddeye gitmesi sonucu topunu almak için karayoluna çıktığı sırada Diyarbakır İstikametinden gelen Garip A. yönetimindeki 63 PE 383 plakalı kamyonun altında kalarak feci bir şekilde can verdi.

Kaza sonrası araç sürücüsü olay yerinden kaçarken olayı duyan küçük çocuğun yakınları olay yerine gelerek sinir krizleri geçirdi.Polis kontrolünde kamyon altından çıkarılan küçük çocuğun cansız bedeni Siverek Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.


 


Kamyonun yoldan kaldırılması ile birlikte karayolu 1 saat sonra ulaşıma açıldı.



KAMYONU YAKMAK İSTEDİLER

Küçük çocuğun cansız bedenin kamyonun altından çıkarıldığı sırada öfkesine hakim olamayan küçük çocuğun yakınları olaya karışan kamyonu yakmak istedi.Kamyonun üst kısmında çıkan yangını söndürmek isteyen itfaiye ekiplerine tepki gösteren öfkeli aile polisin müdahalesi ile ancak sakinleştirildi.


ÖLÜM YOLU DAHA KAÇ CAN ALACAK

İlçenin Kırkbirevler, Yenişehir, Ayvanat, Ofis, Bahçelievler, Şirinkuyu Mahallelerinin tam ortasından geçen ve halk arasında “Ölüm Yolu” olarak adlandırılan Şanlıurfa- Diyarbakır Karayolunda bugüne kadar otuzun üzerinde kişi hayatını kaybetmesine rağmen yetkililerin herhangi bir önlem almaması tepkilere neden oluyor. Siverek Belediyesi tarafından yapılan üst geçitlerin ihtiyaçlara cevap vermediğini savunan mahalle sakinleri ölüm yolunun şehir dışına alınmasını istiyor.




Ofis Mahallesi Muhtarı Gürsel Yiğiter, akrabalarından birinin de aynı bu yolda can verdiğine dikkat çekerek, “Pazartesi günü, Yenişehir, Ayvanat, Ofis, Bahçelievler, Şirinkuyu Muhtarları ile görüşerek gerekli yerlere başvuruda bulunacağız. Bu konuda herkesin desteğini istiyoruz"


"ELİMİZ YÜREĞİMİZDE KALIYOR"


Mahalle sakinlerinden 5 çocuk babası Ali Bakan (30) ise ölüm yolunun daha çok canlar alacağına dikkat çekerek, “ Araçlar bu yolda saat 120-130 kilometre hızla gidiyorlar. Çocuklarımız okula gidip, dönünceye kadar eliğimiz yüreğimizde kalıyor. Allah rızası için bu yolu buradan kaldırın yada alt geçit yapın”

www.siverekgenclik.com




Bu haber 8795 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi