SOKAK KÖPEKLERİ İLE İLGİLİ BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

iverek Belediyesi, son günlerde halkın tepkilerine neden olan başıboş sokak köpekleri ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

SOKAK KÖPEKLERİ İLE İLGİLİ BELEDİYEDEN AÇIKLAMA
19 Şubat 2015 - 07:57

Siverek Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, son günlerde halkın tepkilerine neden olan şehir merkezinde başıboş dolaşan sokak köpekleri ile ilgili açıklamada bulundu.

Yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“5216 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanunun 6360/ 7 m maddesi gereğince hayvan barınakları yapmak, yaptırmak, işletmek ve işlettirmek, ilçe belediyelerinin yetkisinden alınıp Büyükşehir Belediyesine devr olmuştur. Bu yasaya göre ilçe merkezinde ve köylerimizdeki sokak hayvanlarını toplatmak, tedavi ve bakım işlemlerini yapmak Büyükşehir Belediyesine aittir.Siverek Belediyesi, Mart 2014 yerel seçimlerinden itibaren görev yetkisinde olmamasına rağmen, Viranşehir yolu üzerinde bulunan hayvan bakım evi ve rehabilitasyon merkezinin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışmıştır.Ancak hem ilçe merkezinde hem de köylerimizdeki vatandaşlarımızın, bu konu ile ilgili yoğun şikâyetleriyle karşılaşmaktayız. Vatandaşımız haklı olarak hangi belediyeye ve hangi birime başvuracaklarını şaşırmış durumdadırlar.

Yaklaşık 11 aylık görüşmelerimiz sonucunda Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Daire Başkanlığı 15.03.2015 tarihinden itibaren hayvan bakım evi ve rehabilitasyon merkezinin ihtiyaçlarını karşılayacaklarını belirtmektedir. Personel ve araç hizmet alım ihalesi sonuçlandıktan sonra, ilçemizde çalışmalara başlayacaklardır. Yine belirtmek isteriz ki, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hayvan koruma yasasına göre toplatılan sokak hayvanları, aşılama ve kısırlaştırma işlemleri yapıldıktan sonra, alındıkları ortama bırakılma zorunluluğu bulunmaktadır. Buna göre vatandaşlarımız sokakta küpeli köpek gördükleri zaman lütfen tedirgin olmasınlar. Ayrıca vatandaşlarımız ilçe merkezinde ve köylerde kuduz vakası gördüklerinde şikâyetlerini Siverek İlçe Tarım Müdürlüğüne bildirmeleri gerekmektedir. Kuduz vakası ile Siverek İlçe Tarım Müdürlüğü ilgilenmektedir.”

Haber Merkezi


Bu haber 2999 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı