SOKAK ÇOCUKLARI İLE İLGİLİ SEMİNER DÜZENLENDİ

Şanlıurfa"nın Siverek İlçesi Emniyet Müdürlüğü, okul çağındaki çocukların sokaklarda çalıştırılmasını engellemek ve aileleri bilinçlendirmek için seminer düzenledi.

SOKAK ÇOCUKLARI İLE İLGİLİ SEMİNER DÜZENLENDİ
05 Mart 2013 - 16:00

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi Emniyet Müdürlüğü, okul çağındaki çocukların sokaklarda çalıştırılmasını engellemek ve aileleri bilinçlendirmek için seminer düzenledi.

Siverek Dumlupınar İlköğretim Okulu ve Gazipaşa İlköğretim Okulu’nda verilen seminerlere ailelerin katılımı yoğun oldu. Siverek Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘Geleceğini Karartma’ projesi ile ailelere çocukların sokaklarda karşılaştığı tehlikeler hakkında bilgiler verildi.

Eğitimin önemine dikkat çeken Siverek İlçe Emniyet Müdürü Recep Yeşil, “Seminerlere katılan ailelerimize teşekkür ediyorum. Anneler eğitim konusunda biraz daha duyarlıdır. Bizim amacımız, özellikle bölgemizde yaygın olarak sokakta çalışan çocuk sorununu ortadan kaldırmak. Bu amaçla durakları, işyerlerini kamu kurum ve kuruluşlarını afişlerle donattık. Kamuoyunu bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Bu konuda etkili olabilecek kurumlarla görüştük. Milli Eğitim Müdürü ile görüştük. Kaymakamımızın talimatıyla tüm okullardaki aile birlik toplantılarına katıldık. Toplumu, anneyi, babayı daha duyarlı hale getirmek istiyoruz. Çocuklarımızın 3 ila 5 kuruş kazanmaları karşısında bizler onların geleceklerini karartıyoruz. Bizim bölgemizde eğitim, öğretim çok kısa sürüyor. ‘Geleceğini Karartma’ projesi ile sokakta çalışan çocuklarımıza ulaşmak istiyoruz. Dilenen, ayakkabı boyacılığı yapan, mendil satan çocuklarımızı her şeye rağmen bunlardan uzak tutmamız lazım. Bütün okullarımıza böyle bilgilendirmeler yaparak ailelerimizi daha duyarlı hale getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Seminere katılan aileler seminerin sonunda verilen bilgilerden dolayı mutlu olduklarını söyledi. Aileler çocuklarının gelecekleri için tüm gayreti göstereceklerini belirtti.

Bahattin Yolaçan





Bu haber 2970 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti