SİYER SINAVI SONA ERDİ

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen ödüllü siyer sınavı peygamber âşıklarının yoğun katılımı ile yapıldı.

SİYER SINAVI SONA ERDİ
26 Mayıs 2013 - 11:23

ŞANLIURFA- Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 2013 Kutlu Doğum etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen “Umre ve Gezi Ödüllü Siyer Sınavı” Siverek İmam Hatip Lisesi’nde yapıldı. Sınava yaklaşık olarak 15 yaş altı ve üstü 300 kişi başvuruda bulunurken sınava bazı engelli peygamber aşıklarının da katıldığı görüldü. Saat 10.00’da başlayan sınav saat 12.00’de sona erdi. Sınav sonuçları önümüzdeki günlerde açıklanacak. Sınavda 15 Yaş üstünde başarılı olan ilk 50 kişi umre ile, 15 yaş altında dereceye giren 80 kişi gezi ile ödüllendirilecek.

Sınav sonunda gazetecilere açıklamada bulunan Peygamber Sevdalıları Siverek Koordinatörü Mühiddin Akay , amaçlarının peygamberin örnek hayatının herkes tarafından okunup anlaşılması olduğunu belirterek, bu gibi etkinliklerin peygamberin örnek hayatının araştırılmasına vesile olduğunu söyledi.

Sınava katılan Abdullah Bozkurt ise, sınava 1 aydır hazırlandığını belirterek,” Yıllardır okullarımızda Allah katında hiçbir değeri olmayan şahısların hayatlarını bize anlattılar. Hâlbuki biz, bize en güzel örnek olan Peygamber Efendimizin hayatını en ince ayrıntısına kadar öğrenmek istiyoruz. Bu gibi sınavlar bizleri peygamberin hayatını öğrenmeye sevk ediyor. Sınavda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Peygamber Sevdalıları platformu tarafından yapılan açıklamada cevapların saat 17.00’de Rehber TV’de açıklanacağı belirtildi.

www.siverekgenclik.com



















Bu haber 3875 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı